Servei de recollida porta a porta a Flix

Adeu als contenidors: Llorenç del Penedès es passa a la recollida porta a porta

El nou sistema arrencarà el pròxim 1 d'octubre

Un nou municipi del Baix Penedès farà el salt les pròximes setmanes a la recollida de residus porta a porta. Es tracta de Llorenç del Penedès, que ha anunciat que a partir del dia 1 d'octubre s'implantarà aquest sistema. Aquest dia desapareixeran, doncs, tots els contenidors dels carrers, ja siguin els de la fracció resta com els de paper, vidre, envasos o orgànica. 

Amb el nou sistema, els veïns hauran de deixar els residus, prèviament separats en fraccions, davant de la porta de casa. Cada fracció tindrà el seu dia i unes hores determinades, que són les que s'hauran de deixar els residus a la porta. 

Reunions informatives el setembre

Durant el mes de setembre, l'Ajuntament farà reunions amb els veïns i els comerços per informar del funcionament del nou model. També s'instal·laran punts informatius per resoldre dubtes i repartir els cubells per a cada fracció. Les dates d'aquestes reunions es donaran a conèixer els pròxims dies.

L'Ajuntament de Llorenç també ha arribat a un acord amb el de Sant Jaume dels Domenys per mancomunar la deixalleria del polígon de l'Empalme. En cas d'emergència, es podrà usar aquesta deixalleria per deixar residus que s'hagin generat.

Incrementar l'índex de reciclatge

Durant el 2021, la taxa de reciclatge de Llorenç del Penedès s'ha situat per sobre del 50%, segons el consistori. Amb el nou sistema, s'espera una millora dels índexs i una reducció de la fracció resta, que és la que genera més costos a l'Ajuntament. Als municipis on s'ha implantat la recollida porta a porta, l'índex de reciclatge ha augmentat molt, situant-se entre el 60% i el 85%.

Això ha passat recentment, per exemple, a Santa Oliva, que va començar aquest model el mes de març. El juny, la taxa de reciclatge s'havia enfilat fins al 78%. A tot Catalunya ja són més de 200 els municipis que han implantat aquest sistema.

Material per fer la recollida porta a porta a Llorenç.
Llorenç també aposta per la recollida de residus porta a porta. | Ajuntament de Llorenç del Penedès