Foto de cotxes elèctrics endollats al carregador

Adeu definitiu al mític cotxe que han tingut milers de persones: deixen de fabricar-lo

Si vas tenir aquest cotxe, probablement et sorprendrà aquesta notícia: deixaran de fabricar-lo

Després de la primera matriculació del cotxe a Espanya, l'any 1900 a Mallorcafins ara n'hi ha hagut moltes marques europees i diferents models que s'han posat a la venda. No obstant això, potser aquest cotxe no el trobaràs més.

La veritat és que la invenció del cotxe ha estat, des del minut u, un gran avanç. Ens proporciona autonomia, independència i ens ajuda a desplaçar-nos llargs quilòmetres, no només per vacances sinó per feina o per visitar familiars d'altres països.

Tanmateix, com tot a la vida, tenir un cotxe ens proporciona beneficis, però també hi ha l'altra cara de la moneda, ja que aquest fet no està exempt desavantatges. En aquest cas trobem les despeses que comporta adquirir-lo, mantenir-lo i utilitzar-lo.

Els factors que has de tenir en compte si compres un vehicle: són imprescindibles

A l'hora de comprar un cotxe —sigui de primera o segona mà— hem de valorar prèviament fins on podem arribar. Cal saber quants diners ens podem gastar, perquè aquest és el preu de què disposem.

Després de pagar-lo al comptat o finançar-lo, cosa que comporta una suma d'interessos al preu total del vehicle, hem d'incloure-hi una bona assegurança. Segons l'assegurança de l'automòbil que triem i les cobertures que hi afegim, el preu també serà més elevat o més econòmic.

Imatge de diversos cotxes aparcats a la zona blanca
A l'hora de comprar un cotxe, has de tenir en compte les despeses que comporta. | Getty Images

Per últim, però no menys important, hi ha el manteniment del vehicle. Quan comprem el cotxe, el venedor especificarà quan s'ha de portar al taller per dur a terme les revisions pertinents i necessàries. Aquestes revisions actualitzaran el cotxe en qüestió de frens, oli, motor i un llarg etcètera.

Tens preferència per alguna marca de cotxe en concret? Quin va ser el teu primer vehicle? Hi ha moltes marques de diferents nacionalitats al mercat, encara que totes tenen un factor en comú: quina utilitat li donem i què comporta adquirir un vehicle.

Els avanços de Ford al mercat automobilístic

Amb el gran impacte que estem generant al planeta, hi ha moltes coses que canvien, que evolucionen o que, fins i tot, desapareixen. És el cas de la casa de cotxes Ford. Doncs han anunciat la retirada del mercat d'uns models anteriors per donar pas a unes altres versions, més innovadores i més ecològiques.

Ford va emprendre la producció de cotxes l'any 1976 a una fàbrica alemanya i van vendre al voltant de 17 milions d'unitats per tot el món. Més de 5 milions van ser fabricats a la planta d'Almussafes de València. El model Ford Fiesta ha estat el cotxe més venut a Europa durant els darrers 20 anys.

Imatge d'un cotxe elèctric
Els coneguts models antics de Ford desapareixeran per donar pas a vehicles elèctrics. | Getty Images

Sens dubte el Ford Fiesta, es va convertir en el model de cotxe més comercialitzat perquè solia aparèixer a les competicions del Mundial de Ral·lis. Això el va convertir en un cotxe molt popular i sobretot versàtil, ja que es van fabricar una infinitat de prototips. Aquest nom ve per la connexió tan íntima amb Henry Ford II, qui va decidir anomenar-lo Fiesta.

Van començar fabricant més de 84.000 unitats d'aquest tipus de vehicle l'any 1976. L'origen d'aquest model va tenir lloc l'any 1972, després de tres llargs anys de desenvolupament i producció dels motors a la fàbrica de València.

Quins són els cotxes Ford que ja no es fabricaran?

Després de tots aquests anys, Ford ha anunciat la retirada de certs models seus del mercat. Els models com ara Fiesta, S-Max i Galaxy donaran pas a altres vehicles elèctrics per a l'any 2024, sobre els quals ja s'està treballant.

Els altres models que la marca vol implementar són més sostenibles: vehicles elèctrics de passatgers i quatre d'aquests, comercials (també elèctrics). La data final per a la producció del model Fiesta serà juny de 2023, després de gairebé 50 anys al mercat.

Aquest gran pas és una qüestió de progrés i evolució, ja que, com bé hem esmentat, l'electrificació de molts dels productes que consumim és una de les opcions més valuoses i generoses que tenim envers el planeta.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp