Eduard Boet, a TV3.

L'adeu inesperat d'Eduard Boet, mític periodista de TV3

Eduard Boet marxa després d'anys a la cadena catalana

Aquest dimecres el 'Tot es mou', presentat per Helena Garcia Melero, s'acabava d'una manera diferent de la dels programes anteriors. I és que tots els presents s'acomiadaven del veterà presentador de televisió Eduard Boet. I és que , després de tants anys, l'històric presentador es jubila.

Arran d'això, i tenint en compte que fa anys va compartir plató amb Helena Garcia Melero, ha decidit dir adeu a tots els teleespectadors a través del programa de la seva companya, el 'Tot es mou'. Tot plegat, doncs, ha estat un programa molt emotiu en què ambdós col·laboradors han pogut parlar de molts moments viscuts junts. 

Recordem que Eduard Boet va aparèixer per primera vegada a TV3 l'any 1983. A partir d'aleshores, l'hem pogut veure en programes com 'Gol a gol', donant-nos informació sobre el trànsit o al capdavant del 'TN Cap de setmana'.

Una cara mítica

Al 'Tot es mou' d'aquest dimecres, doncs, Helena i Eduard han aprofitat per parlar de com se sent el presentador i per recordar vells moments viscuts a la cadena catalana. Les paraules que Helena ha dirigit a Eduard han estat aquestes: «Com vius aquests moments, els últims dies, les últimes hores? Quantes emocions a flor de pell!». A això, Boet ha respost que «Són moltes emocions, és molt més que deixar una feina. He estimat aquest ofici des que era un nen i escoltava la ràdio a casa».

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP:Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!

Després d'unes imatges recordant el pas de Boet per TV3, Helena li ha parlat d'un moment molt dur per a tothom, entre els quals es troben els dos presentadors. L'11 de setembre de 2001 les famoses torres bessones eren destruïdes, cosa que commocionava tot el món. A TV3, els encarregats de transmetre aquesta tràgica notícia eren precisament Eduard i Helena.

Eduard Boet de TV3
Eduard Boet de TV3. | TV3

Segons la periodista, «nosaltres vam viure un dia que jo no oblidaré en la meva vida, que és l'11 de setembre del 2001, els atemptats a les Torres Bessones. Aquell TN Vesre que vam començar a les 8.30 del vespre i vam acabar a les 3 de la matinada. Aquell dia va ser molt bèstia, no el superaré. Per més notícies tràgiques, que n'hem explicat moltes, de tràgiques, però allò quedarà per sempre més en la nostra memòria».

Imatge d'Eduard Boet i Helena Garcia Melero
Eduard Boet es jubila | CCMA

Al seu torn, el presentador li ha respost que «És la nostra feina. Ara que veus això dius: que feliç, quina sort poder fer aquesta feina». A això, hi afegia també que «per mi és fonamental tenir empatia amb l'espectador. En aquell moment pensaves en com podies empatitzar amb els familiars de la gent. Sobretot anem amb compte amb el que diem i estiguem segurs del que diguem».

Després d'aquestes paraules que han recordat a Helena els seus dies junts a TV3, ha mencionat que «jo quan et recordo i et veig, és que tens una posada en escena espectacular, amb una presència i un to de veu… Era un to molt agradable, de calma i de contenció». De ben segur que Helena el trobarà molt a faltar a TV3. Això sí, Boet no es pensa quedar de braços plegats. «Es fa difícil deixar-ho, perquè m'he sentit respectat i estimat. No penso deixar d'explicar coses. Per exemple, ara gravem partits del poble on visc, a Sant Pol al canal de YouTube». Així, doncs, els seus seguidors encara li podran seguir la pista a través d'un altre mitjà.