Adif anuncia talls a la línia R8 de Rodalies entre Castellbisbal i Rubí

Des del 3 de setembre i fins el 23 de desembre la circulació de trens s'interromprà entre les 14.45 i les 19.45 hores de dilluns a dissabte, i diumenge de les 07.00 a les 14.00 hores
Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies | Cedida

 

Aquest dilluns 3 de setembre han començat les obres de millora de la infraestructura de Renfe al túnel de Rubí, que es troba entre les estacions de Rubí i Castellbisbal. Segons ha anunciat Adif, els treballs es duran a terme fins al 23 de desembre però en diferents intervals horaris per tal de reduir l'impacte sobre els usuaris.

 

Concretament, es tallarà la circulació de trens de dilluns a dissabtes, inclosos festius, de les 14.45 a les 19.45 hores. Pel que fa als diumenges, no hi haurà servei de Rodalies entre les dues estacions esmentades de les 07.00 a les 14.00 hores.  

 

Per evitar que els usuaris habituals de l'R8, que uneix Granollers amb Martorell, es vegin afectats, Renfe ha habilitat un servei alternatiu per carretera que connectarà les estacions de Rubí i Castellbisbal, però no en l'horari habitual sinó 30 minuts abans. Per anar de Martorell a Castellbisbal, els passatgers podran agafar la línia R4 en el seu horari normal. 

 

 

Es millorarà la seguretat i es reduirà el temps dels viatges

Les operacions de millora que es faran al túnel, que uns 900 metres de longitud, serviran per millorar la seguretat de l'estructura d'aquest. Aquests treballs permetran disminuir les tasques de manteniment que es fan al llarg de l'any i eliminar la Limitació Temporal de Velocitat (LTV) que existia actualment i que ajudarà el temps dels viatges a l'R8. 

 

Les actuacions que es faran en aquest túnel es duran a terme per indicació d'Adif. La companyia estatal ha fet diverses inspeccions tècniques i campanyes de control tant del terreny com de l'estructura del túnel on ha recomanat que es facin millores. Concretament, es reforçarà l'estructura amb elements metàl·lics, a més del formigonat entre aquests i la volta del túnel.  

 

Renfe va patir una vaga parcial a finals de juliol

L'última gran afectació a la circulació de trens a Catalunya, va ser una vaga parcial que el sindicat CGT va convocar el passat 27 de juliol. Durant tot el dia els trens regionals o de Rodalies van funcionar un 66% dels trens en les hores punta i un 33% en la resta del dia.  La circulació dels  trens de llarga distància convencional i alta velocitat va ser d'un 78%.