Adif, en el punt de mira del govern: llancen 2 vagons de tren a un riu d'Espanya

Podria rebre una sanció molt important

Els vagons del trens caient al riu Sil
Els operaris van utilitzar maquinària per llençar-los al riu Sil | Twitter

Adif podria rebre una important sanció per part del govern espanyol després d'una inversemblant acció dels seus operaris d'un comboi a Galícia: llençar dos vagons al riu Sil. 

El tren va descarrilar en una zona de muntanya propera al riu Sil. Dos dels vagons afectats no es podien avançar ni retrocedir. Com calia arreglar la via, l'única solució que van trobar l'empresa estatal, depenent del ministeri de Transports, va ser llençar els vagons per la muntanya, que caiguessin al riu i recollir-los després a l'aigua.

En les imatges, que s'han fet virals a les xarxes es pot veure com els treballadors fan ús d'una màquina excavadora per bolcar els dos vagons descarrilats. Un cop encarats cap al riu, un segon vídeo demostra com el vehicle llença intencionadament els dos vagons per la vessant de la muntanya perquè caiguin a l'aigua. 

Expedient del ministeri de Transició Ecològica 

La decisió de llençar els dos vagons a l'aigua va ser presa sense cap autorització i per iniciativa pròpia dels treballadors. La Xunta de Galicia ha demanat explicacions al ministeri de Transports que ja ha confirmat que ha obert una investigació per depurar responsabilitats. També ha explicat que es repararan els possibles danys ecològics que s'hagin causat a la zona pròxima al riu. 

Per la seva banda, el ministeri de Transició Ecològica ha obert un expedient sancionador a Adif que podria suposar una sanció de fins a 35.000. La seva titular, Teresa Ribera, qualificava la decisió presa per Adif de «forassenyada» i també ha demanat explicacions al seu col·lega de Transports, José Luis Ábalos. 

Serà la Confederació Hidrogràfica del Miño-Sil, depenent del ministeri, l'encarregada de dur a terme l'expedient i la valoració dels possibles danys mediambientals. El seu president, José Antonio Quiroga, confirmava aquesta qüestió i que serà Adif l'encarregada de retirar els vagons. Tècnics d'aquesta entitat es troben també analitzant la qualitat de l'aigua amb mostres periòdiques. 


Comentaris

envia el comentari