Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge aèria que recrea la futura ZAL del Port de Tarragona.

Nou pas endavant per a la futura ZAL del Port de Tarragona

Els accessos de la zona ZAL del Port de Tarragona començaran a prendre forma amb l'adjudicació del projecte d'assistència tècnica per a la seva revisió i redacció

Imatge aèria que recrea la futura ZAL del Port de Tarragona.
Projecció de la futura Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Tarragona. | Port de Tarragona
 

Petit però important pas pel projecte més ambiciós i important del Port de Tarragona, la nova Zona d'Activitats Logístiques ubicada a Vila-seca, a la zona de la Pineda, coneguda com a ZAL. L'empresa Bac Engineering Consultancy Group serà l'encarregada de dur a terme l'assistència tècnica per a la revisió i redacció dels projectes d'accessos de la ZAL a la infraestructura portuària, és a dir, supervisar les bases que establiran els treballs i fixaran les condicions tècniques que regiran el contracte per a la construcció d'aquests accessos.

L'empresa, amb seu a Barcelona, durà la tasca per un import de 49.912,50 euros concretament, i ho farà en un termini de quatre mesos. Durant aquest temps, haurà de realitzar les quatre etapes que comporta la feina: recopilació i anàlisis de la informació, estudi dels canvis i actualitzacions a realitzar, redacció dels projectes constructius i completar els documents annexos. En definitiva, una pedra més del macroprojecte per connectar la ZAL a la xarxa viària, el qual consta de dues parts: el tram comprès entre la ZAL i el vial de la química que té l'origen a la rotonda de la 'Piconadora', i dotar d'un accés des de la C-31-B a través d'una rotonda a l'alçada de la intersecció amb la carretera TV-3146 i la Dow Chemical.

Un projecte clau per al Port de Tarragona

La nova zona d'activitats logístiques és la nineta dels ulls del Port de Tarragona, el projecte més ambiciós i estratègic, i fa poc més de mig any es va donar la llum verda per a tirar-la endavant, posant fi a una llarga espera que s'havia allargat dècades. Aquests treballs entren dins del calendari que es va marcar, malgrat les circumstàncies de l'emergència sanitària, per començar a caminar durant el 2020.

La magnitud del projecte també es reflecteix en les seves xifres: una inversió de 70 milions d'euros provinent de les arques de l'autoritat portuària tarragonina —dels quals 30 seran els destinats a la urbanització i la construcció d'accessos viaris—, un espai de 92 hectàrees que permetrà la implantació de 40 noves naus de 8.000 metres quadrats cadascuna, la previsió de generació d'uns 2.974 nous  llocs de treball directes i 744 indirectes un cop finalitzada l'obra, i el retorn a les arques del Port de Tarragona d'uns 154 milions d'euros anuals, tenint en compte que s'espera que el tràfic incrementi entre els 2,7 i els 4,6 milions de tones anuals, és a dir 14% més respecte al 2018.