El nou projecte d'institut a Roda de Berà

El nou institut de Roda de Berà serà una realitat: es compleix la promesa d’inversió

La Generalitat ha adjudicat les obres de construcció de l’Institut de Roda de Berà

Roda de Berà ha rebut una gran notícia. El director dels Serveis Territorials d'Educació a Tarragona, Joan Manel Audi, ha comunicat al consistori rodenc que el Consell d'Infraestructures va aprovar el passat 23 de març l'adjudicació de les obres de construcció del nou edifici de l'Institut de Roda de Berà.

Un procés de licitació que va comptar amb 12 empreses i, finalment, l'adjudicatària ha estat la lleidatana M. y J. Gruas S.A. per un import de 5.506.594,22 euros (més IVA). 

Aquesta adjudicació significa un pas molt important per a Roda de Berà. Un fet que ha succeït després que la Generalitat de Catalunya inclogués als seus pressupostos de 2022 una partida de 2.753.835,18 euros destinada a l’inici de les obres.

L’equip de govern municipal s’ha mostrat molt satisfet amb aquesta notícia. En aquest sentit espera que les obres puguin començar al més aviat possible i el nou centre sigui per fi una realitat. 

Abans de ser comunicat, el passat dijous al vespre el Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat la bonificació del 75% de la quota resultant de la liquidació de l’import sobre construccions, instal·lacions i obres al departament d’Educació, per l’especial interès que té la construcció del nou institut per a Roda de Berà. 

El nou centre educatiu de Roda de Berà

El nou centre substituirà els mòduls prefabricats que es van instal·lar durant l’estiu de 2010 al costat de l’escola Salvador Espriu. Aquests havien de ser una solució temporal fins que es construís el nou edifici. Un canvi que esperaven Ajuntament, les famílies rodenques i l'equip educatiu des de llavors. 

El 2015, les famílies van votar perquè el centre s’ubiqués més proper a les escoles i a l’equipament mèdic. La Generalitat va acceptar el canvi de terrenys, anunciant que el nou edifici es construiria durant el trienni de 2015-17, però no va ser pas així. Des de llavors l’Ajuntament havia demanat reiteradament que es complís amb la promesa d’inversió. 

El nou edifici permetrà substituir els mòduls prefabricats per un centre modern que ampliï i millori les actuals instal·lacions. Tindrà una superfície de prop de 8.500 metres quadrats i donarà resposta real a les necessitats de Roda de Berà, que actualment té una població de més de 7.700 habitants.

Durant aquest curs més de 300 nois i noies estudien un dels quatre cursos d’ESO al centre educatiu.