Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'un personal sanitari extraient mostres de PCR en una usuària d'una residència gironina el 25 de maig de 2020

La seriosa advertència d'un metge espanyol: «Compte, que al març ens va passar una cosa semblant»

Assegura que l'estratègia espanyola opta per conviure amb el virus, a diferència d'altres països que són més directes

Imatge d'un personal sanitari extraient mostres de PCR en una usuària d'una residència gironina el 25 de maig de 2020
El doctor Carballo explica que l'estratègia espanyola opta per conviure amb el virus, a diferència d'altres països que són més directes | ACN

Els rebrots  al nostre país comencen a preocupar a les autoritats i els mitjans de comunicació comencen a fer-se ressò. Aquesta preocupació s'ha accentuat aquests últims dies amb el tancament  de dues comarques  espanyoles, una a Lleida  i una altra a Lugo. És per això que, aquest passat dissabte, 'LaSexta Noche' va entrevistar el doctor César Carballo, metge adjunt del Servei d'Urgències de l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid, amb la finalitat que exposés les seves idees sobre els nous rebrots i la possibilitat d'un nou confinament.

  

El doctor Carballo va preocupar als presents al plató i també als espectadors llançant una seriosa advertència a la població sobre la situació actual: «Jo vaig dir fa poc que el mapa es quedaria petit i està quedant petit. Compte, que al març ens va passar una cosa semblant. El virus s'estava distribuint al febrer i va explotar al març. Un mes abans ja estàvem convivint amb el virus i va explotar un mes i escaig després». Una teoria que està agafant força a mesura que avancen els dies i que altres experts també han donat suport.

L'estratègia espanyola: conviure amb el virus

El doctor Carballo va explicar que les autoritats espanyoles estan optant per l'estratègia de conviure amb el virus, cosa que va provocar greus conseqüències com les que hem vist aquesta última setmana. En canvi, en altres països han optat per ser molt més agressius i anar a tallar-li el cap, eliminar aquest virus radicalment. Una altra de les presents a la taula de debat dirigida per Iñaki López era Graciela Almendral, directora d''Indagando TV', que va lamentar la falta d'«un pla clar que digui com actuar davant els brots». Segons ella, s'hauria d'elaborar una guia real que confirmi quin tipus de confinament cal fer.

També van destacar les paraules d'Almendral, que va voler recordar que «Espanya està sent un laboratori  de diferents brots  en residències, en reunions familiars i en empreses». Pel que ha insistit que cal començar a fer petits salts que avancin al virus perquè seguim anant al darrere.