Van den Eynde va posar data a la fi del judici del procés durant l'entrevista al 'FAQS'

L'advocat de Junqueras i Romeva posa data a la fi del judici del procés

Van den Eynde considera que els presos no seran condemnats per rebel·lió

L'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, va declarar ahir al programa 'Preguntes Freqüents' de TV3 que treballa sobre la hipòtesi que el judici del procés acabarà entre la segona i la tercera setmana del pròxim mes de juny. En aquesta línia ha assenyalat que la sentència sortirà un cop hagi passat l'estiu  «a no ser que el tribunal faci moltes hores extres o que ja la tinguin molt redactada».

Pel que fa a la sentència, Van den Eynde ha declarat que creu que «no els condemnaran per rebel·lió» perquè «tècnicament no hi cap» i ha afegit que fins al moment «no l'han demostrat ni la podran demostrar». D'altra banda ha criticat que s'utilitzi un «filtre diferent» entre els interrogatoris dels testimonis de l'acusació i els de la defensa quan precisament, segons indica Van den Eynde, l'acusació «està molt mal feta» perquè «no se sap cap a on van».

Els presos podran anar a la investidura

Durant l'entrevista l'advocat de Junqueras i Romeva ha manifestat que el Tribunal Suprem farà que els presos puguin anar a la investidura del pròxim 21 de maig però al mateix temps ha manifestat que «no volem que el Suprem deixi sortir els presos per agafar l'acta i tornar-los a presó» sinó que el que haurien de fer és «anar al Congrés per treballar com a parlamentaris».

Van den Eynde va explicar que el judici que està realitzant el Suprem està fent que els professionals del sector «veiem com estan canviant les regles processals». No obstant això, afegeix que «no llenço la tovallola» davant que el Suprem «vulgui recuperar l'idealisme dels drets fonamentals amb contingut».