YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'Aeroport del Prat reobrirà part de la T2 a partir de l'1 d'agost

Ho ha anunciat la directora de la infraestructura, Sònia Corrochano, en una entrevista a Catalunya Ràdio

Diverses persones a l'Aeroport del Prat esperant per a poder embarcar
La T2 de l'Aeroport de Barcelona començarà a obrir-se a partir de l'1 d'agost. | Cedida

La directora de l'Aeroport de Barcelona-El Prat, Sònia Corrochano, ha explicat que una part de la T2 reobrirà a partir de l'1 d'agost, i que treballen amb plans a dos mesos. «Anar mes enllà és molt complicat» perquè es desconeix l'evolució de la pandèmia del coronavirus, ha dit en una entrevista aquest dijous a Catalunya Ràdio.

Corrochano ha afirmat que els plans d'ampliació de l'Aeroport del Prat continuen estant vigents, encara que «es poden moure una mica en temps». En aquest sentit, ha explicat que es prendran decisions quan es tingui més visibilitat de com serà la demanda i si s'estabilitza la situació sanitària. Així mateix, ha afegit que les grans consultores apunten que fins a 2022 o 2023 no es tornarà al nivell de trànsit aeri de 2019.

Tot i la incertesa, la directora de l'Aeroport de Barcelona-El Prat ha afirmat que «l'ampliació continua sent necessària» per a consolidar la infraestructura, que s'està convertint en un important centre de connexions aèries, com a hub.

Possibles fusions o compres entre les companyies aèries

Preguntada per la pujada de preus dels bitllets, Corrochano ha dit que en els últims dies estan sortint ofertes, ha cridat a activar la demanda i ha subratllat que Aena ha aprovat incentius per «afavorir que les companyies puguin posar avions i no depenguin tant de la demanda dels passatgers».

Sobre la situació financera de les companyies ha assenyalat que és complexa i que no totes tenen la mateixa fortalesa financera, alhora que ha afegit que ara hi ha optimisme encara que «la recuperació és molt lenta», perquè només operen un 20% dels vols. En aquest sentit, Corrochano ha vaticinat que podria haver-hi fusions o compres entre companyies a conseqüència de la crisi del coronavirus, i ha defensat que els viatgers no volen per por de contagis, per la situació sanitària d'altres països i per no saber si el seu vol es cancel·larà o no.

Mesures de control als aeroports

Sobre les mesures per a la detecció de casos sospitosos de la Covid-19, la directora de l'Aeroport ha explicat que es pren la temperatura a l'arribada però no a la sortida i que es fa amb unes cambres tèrmiques. Sobre això, ha concretat que, si algú supera els 37,5 graus, s'activa una segona prova i si hi ha sospites de casos de positiu el viatger és derivat a un centre sanitari.

«Nosaltres no sabem si és positiu al final. Hi ha hagut alguns casos de febre, però no s'ha hagut de derivar ningú a l'hospital», ha conclòs Corrochano.


Comentaris

envia el comentari