L’Aeroport del Prat s’omple de llargues cues de passatgers amb l’arribada de l’estiu

La manca de personal en l'inici de la temporada turística és un dels punts claus

Cues als controls dels passatgers de l'aeroport del Prat
Cues als controls dels passatgers de l'aeroport del Prat | Twitter / @AlexandreAndreu

Arriba l'estiu i amb ell les cues a l'Aeroport del Prat. Aquest dimarts, el control de passatgers en va tornar a ser la causa. Centenars de persones es van concentrar a la zona dels arcs de seguretat que serveixen d'accés a les portes d'embarcament. Aquest cop, però, a diferència de l'any passat, el problema no és Eulen.

Aquesta empresa que s'encarregava del control de passatger a l'aeroport barceloní va acabar de fer aquest servei el passat 31 de maig, quan Aena va donar per finalitzat el contracte. Des d'aleshores, l'empresa encarregada de realitzar aquesta funció és Trablisa. La polèmica, no obstant això, segueix oberta: «Cues enormes i quatre punts de control tancats. Pregunto si hi ha vaga encoberta i em responen que és temporada alta», criticava un dels afectats.

Manca de controladors

El cert és que l’aeroport del Prat està passant per un dels seus millors moments. Entre gener i maig d’aquest any va registrar 18,7 milions de passatgers, un 6,9% més que l’any passat. De fet, només al mes de maig en va registrar 4,5 milions, només 400.000 passatgers menys que l’aeroport de Barajas.

Això comporta que una major demanda de trànsit aeri que amb prou feines pot assumir. Per això, el sindicat majoritari Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA) denuncia l'escassetat de personal i demana una ampliació de plantilla per poder administrar amb més eficàcia els avions que entren en l'òrbita del control del centre de Gavà.

Un dels aeroports amb més retards d'Europa

En l'última anàlisi elaborada per l'Eurocontrol, l'aeroport del Prat es va situar entre els deu primers en la classificació dels aeroports europeus amb més retards. Dintre dels motius, va ser el cinquè aeròdrom amb més retards per un excés de demanda del seu espai aeri i el novè per la manca de controladors.


Comentaris

envia el comentari