ARA MATEIX

🔴 Un grup de manifestants talla completament la ronda Litoral de Barcelona

L'aeroport del Prat s'anomenarà Josep Tarradellas

El canvi s'ha aprovat aquest migdia al Consell de Ministres que ha tingut lloc a Barcelona
L'aeroport del Prat canviarà de nom | CatalunyaDiari.cat

 

El consell de ministres que s'ha celebrat avui a Barcelona ha presentat una gran i cridanera novetat. L'aeroport del Prat canviarà de nom i passarà a dir-se Aeroport Josep Tarradellas. La decisió, d'altra banda, ha estat acordada amb la Generalitat. 

 

 

No es tracta, així mateix, d'una decisió inèdita en un consell. Fa quatre anys, el 2014, l'aleshores executiu presidit per Mariano Rajoy ja va canviar el nom de l'aeroport de Madrid pel Aeropuerto Adolfo Suárez. Ara, doncs, Pedro Sánchez ha optat per fer com el seu predecessor i tirar endavant una iniciativa similar. 

 

 

L'aeroport del Prat passarà a la història 

I s'optarà, com ja va passar a Madrid, per un nom històric i cabdal per a la història de Catalunya. Si a Madrid, doncs, es va apostar pel nom de l'expresident espanyol Adolfo Suárez, a Barcelona s'optarà per rebatejar l'aeroport amb el nom de l'expresident de la Generalitat, Josep Tarradellas. 

 

L'aeroport d'El Prat canviarà de nom   | Aena

 

«Una broma de mal gust»

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, creu que la intenció del govern espanyol de canviar el nom de l'aeroport de Barcelona per anomenar-lo Josep Tarradellas és una «broma de mal gust». «Es creuen que això pot significar cap cosa per a la ciutadania catalana?», ha preguntat retòricament Paluzie. 

 

La decisió, d'altra banda, tampoc hauria agradat al Govern català. Segons cita 'El Nacional', fonts governamentals diuen que havien demanat que la decisió no fos unilateral i, així, han lamentat que no hi ha «cap acord ni consens» al respecte

 

En aquesta mateixa línia, també cal destacar que no ha estat la primera proposta que s'ha tirat endavant en el Consell de Ministres d'aquest migdia. L'executiu de Sánchez, per exemple, ha fet cas a les peticions d'ERC i el PDeCAT per acabar acceptant l'anul·lació del judici a Companys