IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les afectacions de la vaga feminista del 8 de març

Durant el Dia Internacional de la Dona s’espera que es redueixin els serveis a transport, hospitals i educació

Vaga feminista del 8 de març de 2018
La vaga del 8-M afectarà els serveis de transport, hospitals i educació | Cedida

El 8-M, Dia Internacional de la Dona, és la data marcada per la vaga feminista a favor dels drets de les dones i totes les desigualtats de gènere: violència masclista, diferència de salaris i poca visibilitat, entre d’altres. Organitzacions i plataformes feministes ja estan a punt per dur a terme un gran nombre d’actes reivindicatius a tota Catalunya. Cal recordar que l’any passat la vaga va tenir un gran èxit i va aconseguir convocar centenars de milers de dones per denunciar la desigualtat de gènere.

El lema de la protesta a Catalunya és: «Ens aturem per canviar-ho tot. Ni un pas enrere». I a la pregunta que afectarà la vaga? Es preveu fer una aturada de 24 hores, no només laboral, sinó també en termes de consum, sanitat i educació per reclamar millores en la bretxa salarial, que s’acabi la violència sexual, la LGTBI-fòbia i el tràfic de dones, entre altres denúncies.

Afectacions al transport públic

En grans ciutats com Barcelona el transport públic patirà afectacions en funcions del seguiment que tingui. TMB reduirà els serveis mínims al 50% de 06.30 hores a 09.30 hores i de 17.00 hores a 20.00 hores. La resta de la jornada els serveis es reduiran al 25%. Pel que fa a Renfe ha fixat un servei mínim del 33% en trens de Rodalies durant tot el dia.

Els serveis mínims seran d’un 72% en línies d’AVE i llarga distància, 65% en les línies de mitjà distància i del 26% en el cas dels trens de mercaderies. A més s’han cancel·lat, a tota Espanya, 224 trens de mitja distància i 107 AVE i trens de llarga distància, segons informa ‘elPeriódico’.

Manifestació 21-D
Pel 8 de març s'han preparat un gran nombre d'actes a tota Catalunya | Cedida

Afectacions a hospitals i Centres d’Atenció Primària

En el cas dels hospitals, els serveis mínims hauran de garantir el funcionament normal d’urgències, inclosos malalts en observació. Altres departaments que mantindran la normalitat són: la unitat de cures intensives, coronaries, hemodiàlisi, neonatologia, parts o tractaments de radioteràpia i quimioteràpia. També es mantindran les operacions o intervencions derivades d’urgències.  

Serveis a instituts, escoles i escoles bressol

Està previst que hi hagi serveis mínim per escoles. Els centres docents públics i privats no universitaris, incloses les escoles bressol, hauran de comptar sempre amb un membre del personal directiu. En l’ensenyament infantil i primari, nens de 3 a 12 anys, s’haurà de garantir, mínim, un professor per cada sis aules. En centres especialitzats en educació especial hi haurà d’haver un professor per cada quatre alumnes.

A més, la Comissió 8M demana als usuaris que s’abstinguin de consumir tot allò que no sigui imprescindible i demanen que es faci boicot específic a les empreses que exploten la imatge de la dona per vendre els seus productes. I destaquen un boicot especial als productes afectats per la ‘tassa rosa’, és a dir, productes que s’envasen i s’ofereixen com a preferents per les dones i que per tant són de primera necessita, però no tributen com a tals, com per exemple les compreses.

 


Comentaris

envia el comentari