Agbar torna la seva seu social a Catalunya

L'empresa va optar per traslladar la seva seu social a Madrid després de la celebració del referèndum de l'1-O
La torre agbar presidint Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Aigües de Barcelona ha anunciat el retorn de la seva seu social a Barcelona. L'empresa ha anunciat en un comunicat que «l'estabilitat econòmica» ha estat el factor clau que ha empès la companyia a tornar la seu social a Barcelona.

 

El trasllat de la seu social a Madrid era, segons comenten, una mesura de «caràcter temporal» amb l'objectiu de «preservar la seguretat jurídica dels inversors i protegir els interessos dels treballadors, clients i proveïdors».

 

 

Segons un comunicat de fa escassos minuts, la decisió no suposava «en cap cas» cap afectació al servei de les diferents operadores que presten el servei al territori català. Per això mateix, una de les grans operadores de la companyia, 'Aigües de Barcelona', torna a traslladar la seva seu social a Catalunya. 

 

Agbar torna després de marxar l'1-O

«L'estabilitat econòmica ha propiciat que el Consell d'Administració d'AGBAR s'hagi decidit a adoptar aquesta mesura», assenyalen mentre expliquen: «El canvi del domicili social no ha tingut cap afectació als nostres clients ni ha afectat les inversions planificades, que s'han executat en els terminis previstos, reafirmant així el compromís que el grup manté històricament amb cadascun dels nostres usuaris».

 

D'altra banda, també cal esmentar que el grup Agbar s'erigeix com el principal operador del servei de subministrament d'aigua en baixa a Catalunya, amb més de 3,5 milions de clients. Finalment, la principal empresa catalana del grup empresarial és Aigües de Barcelona, de la qual en té el 70% del capital. Dins del grup empresarial, també es troben  altres empreses com Sorea; que subministra aigua a la Catalunya central, Aigües de Sabadell i Mina d'Aigües de Terrassa.

 

La fugida d'empreses que va facilitar el govern de Rajoy

AGBAR va ser una de les moltes empreses que van utilitzar un decret llei aprovat pel govern Rajoy per traslladar la seva seu social fora de Catalunya. En el text publicat en el BOE el 7 d'octubre, es permetia a les empreses que volguessin canviar la seva social, prendre aquesta decisió directament en el consell d'administració i treure l'obligació de ser aprovada per la junta general d'accionistes. 

 

Grans companyies com Caixabank, Gas Natural Fenosa o Naturhouse van aprofitar aquesta mesura per marxar de Catalunya. El llavors ministre d'economia Luis de Guindos va justificar-la dient que existia d'una «extraordinària i urgent necessitat de garantir la plena vigència del principi de llibertat d'empresa consagrat a l'article 38 de la Constitució».