Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'uns turistes visitant el Monestir de Poblet

L'Agència Catalana de Turisme treballa en una certificació per a establiments «lliures de Covid-19»

La proposta sorgeix amb l'objectiu de recuperar la confiança dels visitants

L'hotel Hipócrates de Sant Feliu de Guíxols.
El sector turístic és un dels més afectats per la crisi sanitària provocada per la Covid-19. | CatalunyaDiari

L'Agència Catalana de Turisme (ACT) està treballant en la creació d'un certificat que distingeixi els establiments «lliures de Covid-19». El seu director, David Font, ha afirmat que hauria de ser un «mecanisme fàcil i ràpid» pels negocis del sector turístic que ajudi «recuperar la confiança» del visitant. Per tal d'obtenir el distintiu, aquests establiments haurien de prendre mesures addicionals de desinfecció i formació específica per al seu personal, entre altres requisits que ha apuntat Font. 

Així ho ha detallat el seu director, David Font, en un debat digital sobre els efectes de la Covid-19 al sector turístic gironí, organitzat per la Taula Gironina de Turisme. Font també ha destacat que l'objectiu de l'ACT és trobar la fórmula per crear aquest certificat i que no tingui cap cost econòmic pels empresaris. El director de l'ACT, durant la seva intervenció, ha recordat que des de fa uns anys es distingeix a les empreses sostenibles amb el segell 'Biosphere'. Ara, vol trobar un equivalent en l'àmbit sanitari per donar tranquil·litat als visitants que els allotjaments distingits són «espais lliures de Covid-19».

David Font ha parlat sobre les pròximes campanyes turístiques, assenyalant que «la manera que tenim ara com ara de poder tenir una campanya d’estiu i de tardor, implica treballar el mercat intern i aquells mercats que es puguin moure en cotxe per venir fins al nostre país».

«La marca espanyola està tocada per la gestió de la crisi sanitària»

Sobre la recuperació de la confiança per part dels visitants, l'expert en transformació digital, Genís Roca, ha anat més enllà i ha apuntat que també caldria «crear una marca separada de la marca espanyola perquè els visitants ho podrien associar amb les estadístiques de contagi i mortalitat provocades pel coronavirus a tot l'Estat espanyol».

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

Sobre aquesta qüestió, David Font ha constatat que des de l'ACT estan percebent que els visitants associen les destinacions turístiques catalanes al mercat espanyol i això genera un perjudici en la imatge, perquè la marca «està tocada per la gestió de la crisi sanitària».