URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

'Descubre Tabarnia', el paquet de viatges d'una agència de Saragossa per visitar Tarragona

Paradoxalment la visita inclou el Priorat i la Conca de Barberà, territoris marcadament independentistes que no estaven inclosos en la proposta d'aquesta província fictícia

Imatge d'arxiu d'una platja de Cambrils
Una agència de viatges de Saragossa ofereix un paquet per visitar 'tabarnia' | Cedida

Una de les seus que la franquícia de viatges Zafiro Tours té a la ciutat de Saragossa ofereix una escapada de dos dies a 'Tabarnia' segons ha avançat avui el Diari Més. Un viatge que paradoxalment visita poblacions de la Conca de Barberà i el Priorat, comarques on l'independentisme conserva una majoria aclaparadora.

Destaca el fet, que a la plana oficial de Facebook de l'agència, el tour en qüestió parla de Tarragona i en cap cas de la província fictícia esmentada, essent doncs una iniciativa concreta del local aragonès.

D'aquesta manera, el tour inclou una estada a la ciutat de Tarragona –única població de la suposada 'Tabarnia'–,  el Monestir de Poblet, la Cova de la Font Major de l'Espluga de Francolí i Siurana. Tindrà lloc els dies 2 i 3 de març i els visitants pagaran 149 euros que inclouran pensió completa, un guia acompanyant i les entrades als diferents monuments.

Tabarnia a la baixa

El projecte de crear una nova divisió territorial dins el Principat, va agafar embranzida els darrers mesos del 2017, quan el procés independentista vivia els seus dies més combulsos. Una proposta que pretenia acabar amb el procés dividint la Catalunya independentista, de la Catalunya constitucionalista, agrupant els municipis i comarques que en les darreres eleccions no havien tingut una majoria secessionista sota el nom de 'Tabarnia'.

A mesura que el procés s'ha desdibuixat, i que la dreta constitucionalista ha abandonat el concepte per utilitzar discursos més centralistes i contundents vers el conjunt del Principat, la iniciativa de Tabarnia ha quedat en segon terme davant la voluntat de dissoldre les autonomies.

Et pot interessar:


Comentaris

envia el comentari