Imatge d'algunes de les roses solidàries de les Garrigues

La Diputació de Tarragona prepara un Sant Jordi confinat ple de llibres, música i concursos

Algunes iniciatives ja estan en marxa i d'altres s'allargaran més enllà del 23 d'abril | Conservatoris, escoles d'educació especial i el MAMT s'han sumat a la celebració

Evidentment, el Sant Jordi 2020 serà únic i excepcional, i per raons òbvies. Lluny del gran ambient de carrer, el sol (amb sort) o la bonança meteorològica incipient, enguany llibreteres, entitats i institucions es preparen per a una Diada atípica, però no menys sentida. Per tot això, la Diputació de Tarragona, per la part que li toca, ha preparat una sèrie d’activitats obertes a la ciutadania i que es podran seguir mitjançant les xarxes socials i d’altres canals digitals.

«No volíem deixar passar una diada tan clau com és la de Sant Jordi, que compartim ara en un altre format però amb la mateixa empenta de cada any; en els actuals temps d’incertesa, cal mantenir ben viva la flama de la cultura, un dels nostres actius com a país», ha explicat la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó.

Novel·les i música

Amb aquesta voluntat, l’ens supralocal ha posat fil a l’agulla amb diverses accions, com ara el concurs ‘Municipis de novel·la’, per tal de promoure llibres de ficció ja publicats i ambientats en algun municipi o zona del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre; o el Sant Jordi musical amb els alumnes de piano de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Reus, que compartiran les seves interpretacions, també a les xarxes.

Per la seva part, els alumnes de flauta de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tortosa faran diversos vídeos tocant la cançó ‘Here comes the sun’, dels Beatles, que també publicaran a les xarxes socials. Alhora, des del centre tortosí també s’estan preparant gravacions de la música del conte ‘L’estranya malaltia de la Cinta'. Al Conservatori de Tarragona, d’altra banda, al llarg del dia de demà, 23 d’abril, penjaran vídeos del professorat del centre interpretant cançons catalanes.

Els centres d'educació especial, protagonistes

A més, els centres d’educació especial de la Diputació han preparat també diverses iniciatives de caràcter lúdic i cultural, per tal d’aportar el seu gra de sorra i fer més amè aquest Sant Jordi virtual. El Col·legi Públic d’Educació Especial Alba de Reus, mitjançant la seva web, proposarà treballs manuals relacionats amb la temàtica de Sant Jordi i s’hi explicaran contes adaptats a l’alumnat. El Col·legi Públic d’Educació Especial Sant Jordi a Jesús, Tortosa, ha plantejat als alumnes fer la seva parada de Sant Jordi a casa, i compartir-ne el resultat a les xarxes, mentre que el Col·legi Públic d’Educació Especial Sant Rafael de Tarragona publicarà un vídeo sobre el patró català a la seva web i a les xarxes.

'Museum Quiz a casa'

Un altre dels equipaments de la diputació tarragonina, el Museu d’Art Modern de Tarragona (MAMT), participarà en el projecte ‘Museum Quiz a casa’, en la qual col·laboren diversos museus d’arreu de Catalunya per proporcionar una alternativa cultural i de lleure a la ciutadania mentre dura el confinament. Amb motiu de Sant Jordi, se’n farà una edició especial, el 25 d’abril, amb preguntes relacionades directament amb la diada o d’àmbit literari. El MAMT, concretament, hi participarà amb una pregunta sobre la col·lecció de llibres d’art Tamarit, editats per la mateixa Diputació de Tarragona.