Els Agents Rurals de la comarca del Priorat van capturar un exemplar jove de voltor comú –Gyps fulvus– que estava dèbil, el passat dijous 19 de juliol. Aquest ocell va ser trobat pels agents dins del terme municipal de Cabacés, caminant al costat de la carretera T-702. Així doncs, l'au va ser traslladada, posteriorment, al centre de recuperació de fauna de Vallcalent, a Lleida.
Troben un voltor comú dèbil al Priorat
Durant el dijous 19 de juliol, una patrulla d'Agents Rurals del Priorat va capturar un exemplar de voltor comú. Els agents van realitzar aquesta captura perquè s'havia detectat que l'au estava en un estat dèbil, ja que estava caminant per una carretera esgotat i, quan estan així, no poden arrencar el vol.
El voltor comú va ser trobat a la carretera T-702 a l'alçada del pantà de la Vilella i, posteriorment, en una zona seca va ser capturat pels Agents Rurals.
Per això, després de capturar aquest exemplar de voltor comú, es va decidir traslladar-lo al centre de recuperació de fauna Vallcalent, situat a la ciutat de Lleida, on es recuperarà del seu estat i, posteriorment, serà retornat al seu hàbitat natural.
El voltor es recuperarà al Centre de Fauna Vallcalent
Aquest centre situat a la capital del Segrià va ser creat l'any 1983, amb la finalitat de portar a terme la recollida, el tractament i la rehabilitació d'animals salvatges que, per motius diversos, han vist disminuïda la capacitat per viure al seu hàbitat natural.
L'objectiu d'aquest tipus de centres és l'alliberament dels animals, així, un cop recuperats es poden tornar a reintroduir de nou a la natura. En aquest cas, un cop es recuperi el jove voltor comú, es posarà en llibertat perquè torni al seu hàbitat natural.
El Centre de Fauna Vallcalent, actualment, està estructurat en dues grans àrees: la d'Ús Tècnic, la qual es divideix en una Unitat d'Hospital i Rehabilitació i una altra de Projectes de Cria en Captivitat, i d'altra banda l'Àrea d'Ús Públic, on es gestionen visites d'educació ambiental, així com estades de pràctiques i de voluntariat.
Troben una serp corall falsa en un pis de Reus
El passat 13 de juliol, els Agents Rurals van capturar una serp corall falsa en un pis de Reus, que s'hauria escapat de l'habitatge del seu propietari. Així doncs, el rèptil hauria arribat a aquest pis a través d'algun conducte.
Un cop capturada, els Agents Rurals, juntament amb la Guàrdia Urbana, van esbrinar qui n'era el propietari i, finalment, el dissabte es va poder localitzar a la propietària, a la qual se li va tornar la serp sana i estàlvia.