Més del 80% de les aigües residuals provinents de les activitats humanes en les ciutats mitjanes no es reutilitzen i van a parar a rius o mars. Gràcies a l'última innovació de la química, descobrim l'aigua reciclada. Aquesta proposta consisteix a reutilitzar l'aigua residual de les ciutats, creant una nova opció d'economia circular on aquesta es torna a aprofitar. Aquesta acció aconsegueix reduïr fins al 60% de les necessitats actuals d'aigua dolça.
En 30 anys l'aigua de la ciutat serà una font normalitzada d'aigua potable, impulsant així la seva circularitat. Aquest procés persegueix l'objectiu de sostenibilitat amb el medi ambient a partir d'una aigua neta, reutilitzada i sanejada.
Gran part de la solució està en l'avanç de les innovacions tecnològiques de la química, que ja permeten la reutilització d'aquestes aigües optimitzant la seva qualitat, a la vegada que milloren notablement l'eficiència energètica dels processos a través de la indústria 4.0. Aquestes solucions incideixen en el fet que Espanya sigui el segon país en la vanguardia de l'eficiència de l'aigua, reciclant fins al 19% de l'aigua residual pel seu posterior ús agrícola o industrial.
L'AEQT i la seva contribució en el medi ambient
L'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) es va constituir el 1977 amb l'objectiu de coordinar les accions empresarials del sector químic del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre per a la millor representació, gestió i defensa dels interessos de la trentena d'empreses i companyies associades. Es dedica a estudiar, investigar i implementar les diverses possibilitats de millora que la química ofereix, així com d'impulsar diversos projectes que sumen al benestar social i medi ambiental.
El seu objectiu principal és millorar la competitivitat de la indústria química de la zona per esdevenir un referent per als inversors. Per poder acomplir-lo treballa per potenciar la correcta sostenibilitat i evolució del medi i, conseqüentment, la qualitat de vida de la societat.