Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Aigües del Vendrell serà el nom de la nova empresa mixta d'aigües

Des de l'Ajuntament s'assegura que els usuaris no notaran cap canvi amb el traspàs

Entrada de les oficines d'Aigües de Tomoví del Vendrell.
Entrada de les oficines d'Aigües de Tomoví del Vendrell. | BP Diari

 

Després de mesos de retard, la constitució de la nova empresa mixta que ha de gestionar el servei de l'aigua potable i el sanejament a la ciutat ja està a punt. L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha avançat aquest dimarts que l'empresa portarà el nom d'Aigües del Vendrell, substituint l'actual denominació d'Aigües de Tomoví. El ple extraordinari que se celebrarà aquest dimecres 9 de gener servirà per designar l'alcalde del municipi com a representant de l'Ajuntament a la Junta General d'Accionistes.

Aquest és un tràmit necessari per constituir la societat. El representant de la part pública de la societat acostuma a ser l'alcalde, un lloc que es manté encara que hi hagi canvis a l'alcaldia, com passarà a partir del mes de juny vinent. Un 51% de la societat pertany a l'Ajuntament del Vendrell i el 49% restant, a l'empresa Aqualia. El consell d'administració de la nova societat tindrà, com a novetat, un representant de cadascun dels grups municipals que hi ha al consistori. Set representants seran doncs d'aquests grups (el govern local només en tindrà un) i cinc seran d'Aqualia.

 

Cap canvi pels usuaris

Martí Carnicer ha assegurat que el canvi d'empresa no tindrà cap afectació pels usuaris, que rebran una carta on s'informarà de la constitució de la nova empresa. «El canvi de societat serà, a la pràctica, un traspàs de tot el balanç de la societat antiga cap a la nova», ha apuntat el batlle. La nova societat s'ha creat després que el TSJC ordenés repetir el concurs públic que es va fer el 2007, i que havia guanyat Aqualia, per un error de forma. El nou concurs va ser guanyat de nou per Aqualia, a finals del 2016, però la nova societat ha tardat més de dos anys a constituir-se.

El ple extraordinari d'aquest dimecres també servirà per rectificar l'inventari municipal del local del carrer de Narcís Monturiol, que és on s'ubicaran les noves instal·lacions de BASE.  A canvi, el consistori es quedarà amb les oficines que BASE feia servir als baixos del mateix Ajuntament.