L'interior d'una aula amb taules, cadires i una pissarra

Aïllen 19 dels 20 grups de l'institut de Roda de Ter per un brot de Covid que s'hauria originat al bus escolar

El Sindicat de Professors de Secundària critica que no es tanqui tot el centre

Un total de 19 dels 20 grups que hi ha a l'Institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter, a la comarca d'Osona, es troba en aïllament preventiu a causa d'un brot de Covid-19 al centre. Segons han confirmat fonts del Departament d'Educació a l'ACN, l'origen dels contagis hauria estat una línia de transport escolar. Dels 19 grups aïllats, 10 d'ells estan confinats —no poden sortir de casa— i els altres nou estan aïllats preventivament —no poden anar a l'institut, però sí que poden sortir de casa. Els grups s'han aïllat de forma preventiva a l'espera de saber les PCR.

Per la seva banda, el Sindicat de Professors de Secundària (ASPEPC-SPS) ha criticat que no es tanqui el centre i obliguin els docents a anar a treballar de manera presencial. Segons el Departament d'Educació, entre els grups confinats hi ha casos anteriors, per la qual cosa està previst que pròximament es vagin desconfinant grups d'aquest institut. Tot i això, ara com ara, només hi ha un grup que fa classes presencials, mentre que la resta segueix el curs de manera telemàtica.

Els grups escolars confinats baixen per segon dia consecutiu

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid-19 ha baixat per segon dia consecutiu i és de 2.865, 336 menys que els declarats aquest dilluns, segons dades actualitzades del Departament d'Educació. És el 3,98% del total. Hi ha 70.290 persones confinades, 8.255 menys que en el balanç anterior. D'aquestes, 66.902 són alumnes, 3.249 docents i personal d'administració i serveis i 139 personal extern.

En els darrers 10 dies s'han confirmat 6.279 positius, dels quals 5.614 entre alumnat, 600 entre docents i personal d'administració i 65 entre personal extern. Els positius acumulats declarats són 19.164, 445 més que en el balanç anterior. Hi ha 3 centres completament tancats a la Palma d'Ebre, Sant Martí de Riucorb i Maldà. En concret, hi ha tancada l'Escola 1 d'Abril a La Palma d'Ebre, l'escola El Tallat a Sant Martí de Riucorb , així com l'Escola Maldanell de Maldà.