Aïllen 25 usuaris i 7 treballadors d'una residència de Girona per un positiu per coronavirus

El centre està esperant els resultats de les proves PCR

Imatge d'un personal sanitari extraient mostres de PCR en una usuària d'una residència gironina el 25 de maig de 2020
S'han aïllat 25 usuaris i 7 treballadors | ACN

Nou cas de coronavirus en una residència d'avis. El Centre de Dia Girona ha tancat provisionalment les seves instal·lacions després que una treballadora hagi donat positiu per coronavirus. Segons el Diari de Girona, a causa d'aquest contagi el centre ha aïllat 25 usuaris i 7 treballadors. Tots ells estan a l'espera de conèixer els resultats de la prova PCR.

La directora del centre, Janina Martínez, explica que la treballadora va donar positiu després de realitzar el cribratge de Girona tot i no tenir símptomes. Posteriorment va anar a la feina, va estar en contacte amb diversos usuaris i va saber el resultat. A partir d'aquí, es va activar un protocol i es va decidir aïllar a tots els usuaris, repartits en dues plantes, i la resta de treballadors.

D'altra banda, Martínez també espera les indicacions del departament de Salut una vegada s'obtinguin els resultats. «Encara no sabem si haurem de continuar l'aïllament durant catorze dies o bé podrem obrir de nou», indica la directora del centre de dia.

Detectat un brot de coronavirus amb 49 positius en una residència a l'Urgell

Un total de 41 residents i 8 treballadors de la residència de gent gran Monestir de Sant Bartomeu de Bellpuig, a la comarca de l'Urgell, han donat positiu per covid-19 durant els darrers dies en les proves PCR efectuades per Salut, segons publica Lleida.com i ha confirmat a l'ACN l'alcalde Jordi Estiarte.

Una resident va ser traslladada a l'hospital a Lleida amb unes dècimes de febre, mentre la resta de casos són asimptomàtics o lleus, segons l'alcalde de Bellpuig. Arran de la detecció del brot, el geriàtric ha aïllat tots els residents i ha suspès les visites de familiars. Estiarte ha expressat una «preocupació raonable» tot i que assegura que la situació «no és greu i està controlada».

49 positius

La residència, gestionada per la Fundació Pere Mata, va aïllar el 8 de setembre un dels residents que presentava símptomes compatibles amb la covid-19, el qual va donar positiu a la prova PCR que se li va fer. Des del dia 9 de setembre, Salut ha estat efectuant proves PCR que han fet aflorar 49 positius al centre, entre usuaris i treballadors.

Una resident, que tenia unes dècimes de febre, va ser traslladada a un hospital de Lleida i el seu pronòstic és favorable, segons ha explicat Estiarte. L'alcalde de Bellpuig ha indicat que la majoria de casos són asimptomàtics i que, fins ara, només s'ha detectat febre en un altre dels ancians. El centre ha suspès les visites de familiars. Fins a la detecció del brot de covid-19, la residència tenia la catalogació de verda perquè no s'hi havien detectat casos.


Comentaris

envia el comentari