Foto del SEPE amb servei de prestacions

L'ajuda del SEPE de 480€ que pots seguir cobrant si trobes feina

La Seguretat Social aclareix els supòsits en què podràs continuar rebent el subsidi

Les prestacions i els subsidis per desocupació són el principal suport dels que no tenen feina. N'hi ha diversos, des de les prestacions contributives fins als subsidis o ajudes extraordinàries. Però, què passa si estàs cobrant una prestació i trobes feina?

La Seguretat Social ho deixa clar: quan el beneficiari d'una prestació o un subsidi per desocupació comença a treballar, s'interromp l'abonament de l'ajuda. Tot i que això és així de manera general, hi ha algunes excepcions. Hi ha prestacions que es poden combinar amb el treball remunerat.

És el cas del subsidi per a més grans de 52 anys que no tenen feina i que van esgotar la seva prestació. És una quantia de 480 euros al mes que el beneficiari pot cobrar fins a la jubilació i que, a més, cotitza per a la pensió. A més, aquesta ajuda es pot compatibilitzar amb un salari.

Requisits per cobrar el subsidi per a majors de 52 anys

El subsidi per desocupació per a majors de 52 anys és una ajuda per a aturats de llarga durada. Es tracta de persones que han esgotat la prestació per desocupació, però continuen sense feina. El requisit bàsic per cobrar aquesta ajuda és això mateix, haver esgotat la prestació per desocupació.

A més, el SEPE exigeix uns ingressos inferiors al 75% del Salari Mínim Interprofessional, és a dir, 750 euros. El sol·licitant ha de no tenir rendes i estar inscrit com a demandant de feina a l'administració. Finalment, cal tenir un mínim cotitzat (entre 90 i 359 dies).

Els beneficiaris d'aquesta ajuda poden compatibilitzar el subsidi amb un salari. És una de les poques ocasions en què es permet compaginar una prestació o subsidi amb unes rendes de treball. La Seguretat Social ha aclarit exactament quan es pot fer i en quines condicions.

Foto de dos bitllets de 500 euros.
El SEPE exigeix uns ingressos inferiors al 75% del Salari Mínim Interprofessional, és a dir, 750 euros. | Shutterstock
 

Qui ho pot compatibilitzar

Segons l'organisme, els que cobren el subsidi de 480 euros per a més grans de 52 anys poden continuar cobrant si treballen. «Sempre que siguin contractades a temps complet, de manera indefinida o temporal», aclareix. En aquest últim cas, «la durada del contracte ha de ser superior a tres mesos».

Foto d'una persona traient diners d'un caixer.
Pots cobrar l'ajuda encara que trobis feina. | GETTY IMAGES
 

En aquest cas, l'empresa contractant ha de completar l'import del subsidi rebut fins a l'import del salari que correspongui. Això, durant el temps que duri el contracte. «L'empresa cotitzarà a la Seguretat Social per totes les contingències i pel total del salari, inclòs l'import del subsidi», afegeix.

Per tenir dret a la compatibilitat, cal presentar el contracte laboral a l'oficina de prestacions del SEPE. L'administració comprovarà que es compleixen els requisits. Si s'aprova, «se li reprendrà l'abonament del subsidi des de la data de la col·locació, reduint-ne la quantia al 50%».

Es redueix el subsidi a 240 euros

És a dir, que, un cop aprovada la compatibilitat la quantia del subsidi, es reduirà a 240 euros mensuals. El beneficiari podrà percebre aquesta ajuda, a més del salari per la seva feina. «No s'admet aquest supòsit de compatibilitat amb el contracte d'inserció o subvencionat pel SEPE», aclareix.

Fora d'aquesta excepció, el SEPE deixa clar que «si s'està cobrant un subsidi i es comença a treballar per compte d'altri, s'interromp l'abonament. En acabar el contracte es poden donar dues possibilitats». A continuació, l'òrgan especifica els dos supòsits:

- Si el contracte ha durat menys de 360 dies, pots sol·licitar la represa del subsidi que va quedar interromput.

- Si has tingut més contractes des que es va iniciar el subsidi i entre aquests contractes i el que acaba d'acabar hi ha un mínim de 360 dies. O si el contracte dura 360 dies o més, s'ha de sol·licitar una prestació contributiva en comptes de renovar el subsidi .

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp