Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Meritxell Budó i Pere Aragonès, els caps visibles de JxCat i ERC al Govern.

L'oci nocturn i els parcs infantils podran demanar a partir de dijous ajuts d'entre 6.000 i 9.000 euros

El departament d'Empresa ha articulat els ajuts per tal de compensar el tancament dels sectors
Imatge d'arxiu d'unes noies ballant en una discotecaEl sector de l'oci nocturn és un dels sectors més afectats per la crisi sanitària | Pixabay

Els sector de l'oci nocturn i dels parcs infantils podran demanar a partir de dijous els ajuts que ha articulat el departament d'Empresa per compensar pel seu tancament, i que compten amb una dotació total de 10 milions d'euros.

Les sol·licituds, que es podran presentar a partir del migdia de forma telemàtica a través del Canal Empresa, les poden fer autònoms, microempreses i pimes de discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle i concerts d'infància i joventut, bars musicals, karaokes o discoteques de joventut, així com els parcs infantils privats, tots ells afectats pel tancament decretat a l'agost. Els diners que es poden rebre van dels 6.000 als 9.000 euros.

En concret ,les subvencions consisteixen en un pagament únic per beneficiari, de 6.000 euros per a establiments d'oci nocturn de menys de 10 treballadors i 9.000 euros per als de més de 10. Els parcs infantils opten a un ajut únic de 6.000 euros.

A diferència del que va passar en anteriors convocatòries, l'ajut no quedarà tancat quan s'arribi a l'import total de la línia, i es farà una base de dades amb tots els sol·licitants. Quan s'ampliï la dotació pressupostària els beneficiaris rebran l'ajut segons l'ordre d'aquesta base sense haver de fet cap nou tràmit. Aquestes subvencions es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats, nacionals o internacionals, ja sol·licitats.

La inversió pressupostària més gran del segle

Paral·lelament, el vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dimecres que l'acord entre els republicans i el Govern sobre els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) preveu un increment de la inversió de l'Estat a Catalunya superior als 2.300 milions d'euros.

En roda de premsa telemàtica al costat del portaveu de la formació en el Congrés, Gabriel Rufián, després que l'Executiva d'ERC hagi ratificat aquest acord, ha destacat que les inversions i transferències de capital de l'Estat cap a la Generalitat arribaran al 19,13% del total, de manera que superarà «lleugerament» el pes del PIB català a Espanya.

Aragonès ha subratllat que és la primera vegada que això té lloc: «És un dels criteris que hem estat batallant sempre i que mai s'havia complert». També ha defensat que aquesta inversió és «una xifra totalment excepcional», ja que suposa un increment respecte als PGE vigents i dels últims anys, i ha reivindicat que és la transferència més alta d'aquest segle.