TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

L’Ajuntament de Barcelona defensa l’actuació de l'urbà que va matar la gossa Sota

El comissionat de Seguretat ha indicat que actuaran «en conseqüència» si «es proven fets diferents»
L'Ajuntament ha defensat el guàrdia urbà que va disparar la gossa Sota | Twitter

 

Continua la polèmica amb la mort de la gossa Sota del passat 18 de desembre. Ara des de l’Ajuntament de Barcelona s’han posicionat confirmant que l’acció del guàrdia urbà va ser en defensa, per repel·lir un segon atac de l’animal, animat per una ordre pel propietari, segons la versió que van donar en l’atestat policial.

 

L'agent va actuar de manera proporcional

El comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, ha assegurat aquest dimecres  16 de gener en la comissió de Seguretat que l'agent de la Guàrdia Urbana que va matar a trets la gossa Sota va actuar de manera «defensiva i proporcional».

 

 

Amb tot, el senyor Recasens ha recordat que la causa continua oberta i ha remarcat que actuaran «en conseqüència» si «es proven fets diferents». En aquest sentit i segons ha explicat el comissionat de Seguretat, no hi ha hagut cap testimoni que hagi aportat la seva versió dels fets que desmenteixi la de l’agent, malgrat la crida que va fer el consistori per aclarir els fets.

 

Defensen que el guàrdia urbà va actuar «en conseqüència» | CatalunyaDiari.cat

 

No hi ha proves que demostrin el contrari

Amadeu Recansens ha assegurat, a més a més, que tampoc tenen imatges de cap de les càmeres de seguretat que hi ha a la zona i que, per tant, a hores d'ara no hi ha cap prova que contradigui la versió oficial de la Guàrdia Urbana. En aquest sentit, el comissionat ha lamentat que a les xarxes socials hi hagi «versions contradictòries» dels fets i un gran enrenou.

 

Després de la mort de la gossa Sota, l'Ajuntament s'ha compromès a revisar els protocols d'actuació i ha anunciat que formarà, juntament amb el Col·legi Oficial de Veterinaris, en benestar animal tots els seus policies i que siguin capaços de saber com fer front a casos com aquest. L’objectiu d’aquest curs és que «tothom se senti segur» i que «no es torni a repetir cap situació que acabi amb un tràgic final».

 

Cal destacar que diversos membres de la Comissió Protectora dels Drets dels Animals de Barcelona recentment han acusat l’Ajuntament de «manca de transparència» en el cas de la gossa Sota. A més a més, també han lamentat que Colau no obri un expedient sancionador i que es negui a escoltar les denúncies rebudes.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris