Corredor-bici a Carrer de Sants - Creu Oberta. Nova planificació urbanística de l'Ajuntament de Barcelona per fer front al coronavirus, presentada el 25/04/2020

L'Ajuntament de Barcelona ampliarà els carrils bici i voreres per a fomentar la distància de seguretat

L'ajuntament ha posat sobre la taula una nova distribució de l'espai public, amb els carrers principals quasi peatonals

L'Ajuntament de Barcelonatancarà el tràfic dels laterals de la Gran Via i l'avinguda Diagonal i els destinarà per al passeig de vianants, en el marc de diverses propostes que ha presentat aquest dissabte l'alcaldessa, Ada Colau, per adaptar la mobilitat en previsió del desconfinament. Altres carrers per on els cotxes ja no  podran circular seran Consell de Cent, el carrer Girona i Rocafort.

Colau ha explicat en roda de premsa que també es treballarà per guanyar 21 quilòmetres per a carrils bici  en grans corredors, tot seguint la línia sobre que la contaminació, quan comenci el desconfinament, «no torni als nivells d'abans». 

Una altra mesura que s'ha posat sobre la taula ha estat l'ampliació tàctica de les voreres, la qual s'aplicaria principal ment a Via Laietana. A més, també s'executarà una millora de la xarxa de carrils bus  de la ciutat. 

Corredor-bici a Carrer de Sants - Creu Oberta. Nova planificació urbanística de l'Ajuntament de Barcelona per fer front al coronavirus, presentada el 25/04/2020
Des de l'Ajuntament s'espera que aquesta mesura sigui un incentiu per a que la gent no s'aglomeri en els transports públics | Ajuntament de Barcelona

4,4 milions d'euros d'inversió per a una aplicació immediata

Aquesta nova mesura s'espera que pugui ser aplicada de forma immediata amb una inversió de 4,4 milions d'euros. A més, aquesta no dependrà de la realització d'obres en les vies afectades, sinó que es realitzarà una senyalització amb pintura que marcarà les noves zones destinades als vianants. 

«Es tracta de facilitar la mobilitat segura perquè no volem continuar amb la contaminació d'abans, i que tothom es pugui moure de manera segura i sostenible», ha explicat Colau. A més, i tal com publica 'El Periódico', des de l'Ajuntament es confia en el fet que les persones, aprofitant aquesta ampliació, puguin optar per aquesta opció abans d'agafar el metro o el bus i, així,  evitar aglomeracions.