L'Ajuntament de Barcelona comença els tràmits per tancar tres locals d'oci nocturn

L'Ajuntament ha detectat incompliments en matèria de seguretat, si bé està previst que el tancament sigui temporal

Imatge de Pacha Barcelona
Imatge de la discoteca 'Pacha' de Barcelona | Pachabarcelona.es

El Districte de Ciutat Vella ha iniciat els expedients sancionadors de tancament de tres locals d'oci nocturn del Front Marítim: Carpe Diem, Shoko i Pachá. Els expedients contemplen el tancament entre 15 dies i 6 mesos.

Les raons són per seguretat

Les actuacions estan emmarcades en una campanya d'inspeccions que es va iniciar al març, per tal de garantir unes correctes mesures de protecció a discoteques i bars musicals. L'Ajuntament ha detectat incompliments en matèria de seguretat. Un cop incoat els expedients sancionadors, ara s'inicien els períodes de presentació d'al·legacions i els de resolució de les mateixes per part de l'administració.

Discoteca Carpe Diem Barcelona
Imatge d'una nit de festa a la discoteca barcelonina 'Carpe Diem' | cdlcbarcelona.com

 

Ciutat Vella és un districte amb una àmplia oferta de locals d'oci nocturn. Durant el mes de març es van enviar 42 cartes informatives a diversos establiments on se'ls advertia que s'iniciava una campanya d'inspecció per comprovar qüestions com les vies d'evacuació, la senyalització d'emergència, l'enllumenat d'emergència i evacuació i els equips i sistemes de protecció contra incendis.

Aquesta iniciativa la porten a terme els Serveis d'Inspecció del Districte i la Guàrdia Urbana. Les inspeccions es fan en horari nocturn, quan els locals estan oberts. Es preveu acabar tota la campanya abans de l'estiu.

Imatge de la discoteca Shoko de Barcelona
Imatge de la discoteca 'Shoko' de Barcelona | nightlifebarcelona.com

 

Aquest no és el primer cop que el districte ha hagut d’actuar administrativament contra aquests establiments. L’any 2016 se’ls hi van notificar les ordres de precinte dels equips musicals perquè no s’ajustaven a la normativa de terrasses, i no evitaven que la música de l’interior dels locals sortís a la terrassa. La intervenció municipal va finalitzar amb l’execució de les mesures per part dels propietaris dels establiments per adequar-se al que marca la norma.

Colau carrega com a despesa de l'Ajuntament la visita als presos independentistes

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha carregat als comptes de l'Ajuntament els viatges que ha estat duent a terme durant els seus anys de mandat, entre els quals es troben les despeses de la seva visita als presos independentistes. Així ho han compartit des del mateix Ajuntament en el seu últim informe de transparència sobre les gestions que s'han dut a terme durant la legislatura de Colau.

En concret, podem consultar a la pàgina de l'Ajuntament, en la secció de Transparència, com per a la visita el març de l'any passat a Jordi Cuixart, Jordi Sànchez i Joaquim Forn, es va generar una despesa de 366,61 euros. En aquell moment, tots tres encara es trobaven empresonats en centres penitenciaris de la Comunitat de Madrid: Cuixart i Sánchez a Soto del Real, i Forn a Estremera.


Comentaris

envia el comentari