Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

Bràfim recupera la titularitat de la piscina després d'un contenciós amb el Club Esportiu

Una sentència dona la raó a l'Ajuntament després de dos anys de litigi

La piscina de Bràfim.
La piscina de Bràfim. | Cedida

 

L’Ajuntament de Bràfim recupera l’ús públic de la piscina municipal.  Així ho confirma una sentència després de gairebé dos anys de litigi amb el Club Esportiu.

L’inici d’aquesta història es remunta a principis de l’any 2016, quan l’Ajuntament va plantejar la necessitat de recuperar per a l’ús públic el complex esportiu que inclou la piscina. Aquest espai estava ocupat i gestionat de forma privada pel Club Esportiu (CEB), en virtut d’un contracte d’arrendament concertat l’any 1977 i extingit l’any 2002, que obligava el club al reintegrament de les instal·lacions a l’Ajuntament a la seva finalització.

Així doncs, l’expedient per recuperar les instal·lacions de la piscina per a l’ús públic es va fonamentar en l’extinció del contracte d’arrendament i en la condició de bé de domini públic afectat a un ús públic del bé cedit.

La disconformitat del Club amb el resultat d’aquest expedient va donar lloc al  litigi judicial que ara s’ha resolt amb la sentència i que confirma la validesa de les actuacions municipals en aquest assumpte.

El jutjat contenciós número 2 de Tarragona va notificar el passat 4 d’octubre aquesta sentència, on es desestimava el recurs interposat pel CEB contra l’acord de desnonament administratiu,  pel qual l’Ajuntament recuperava per a l’ús públic la piscina municipal.

Què diu la sentència?

Segons han informat des de l’Ajuntament de Bràfim,  la sentència confirma la titularitat municipal de la piscina, la condició de bé de domini públic i el destí a l’ús públic esportiu dels espais de la piscina, així com l’ajustament a Dret de l’expedient que es va instruir durant l’any 2016 per recuperar les instal·lacions.

La resolució considera, a més, que el CEB no ha acreditat que tingués cap propietat dins les instal·lacions que hagués de ser objecte d’expropiació,  o bé que no pogués ser objecte de recuperació administrativa per part de l’Ajuntament. També es condemna al CEB a pagar les costes del procediment.

Segons fonts del consistori,  han considerat fer pública aquesta sentència per tal d’«esvair els dubtes que entre part dels veïns  de Bràfim va generar el posicionament del Club».

Des de l’Ajuntament també han explicat que  han constatat en els darrers dos estius que «la consolidació de la gestió pública de la piscina ha revertit en la millora de les instal·lacions i, sobretot, en la possibilitat del gaudi comú del complex esportiu, finalitat última de les actuacions de l’Ajuntament». En aquest sentit afegeixen que «si els fets ens diuen que anàvem per bon camí, la sentència ens confirma ara que jurídicament també vam fer les coses ben fetes».

El Club Esportiu exposa una versió diferent

Des del Club Esportiu han matisat les afirmacions de l’Ajuntament de Bràfim i asseguren que no s’ajusten del tot a la realitat. A través d’un comunicat expliquen que agost del 2016 es va iniciar el procés de desnonament de les instal·lacions del CEB. Mesos més tard el Club va presentar un recurs contra aquest desnonament i va sol·licitar mesures cautelars perquè no es fes efectiu fins a tenir una sentència ferma.

L’execució del desnonament es va fer efectiva un any més tard, segons expliquen des del Club Esportiu «com a conseqüència del privilegi que té l’Administració que els seus actes siguin immediatament executables, malgrat haver estat recorreguts».

Des del CEB, matisen que la darrera sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona «l’únic que fa és reafirmar aquesta actuació, però en cap cas és el resultat final de la demanada del CEB».

El Club Esportiu Bràfim, a més, assegura que té interposada una reclamació per les inversions realitzades pels socis a les instal·lacions al Jutjat Provincial d'Expropiacions, segons el què preveu el contracte extint.

Aquesta reclamació és de  més de 630.000 euros davant la indemnització pagada per l'Ajuntament de Bràfim de 14.324,17€, ja que els associats consideren que és una expropiació.

Per altra banda, hi ha la propietat de dues parts dels terrenys, que el CEB considera que són seves com a conseqüència d'una donació i d'una compravenda, que ha de ser objecte d'un altre procediment de reclamació davant el Jutjat Civil. Per tant, sembla que el litigi no acaba aquí...