L'Ajuntament de Calafell i els sindicats avancen cap a un nou conveni laboral

La jornada es redueix a 35 hores setmanals i es donen més facilitats per conciliar la vida laboral i familiar

L’Ajuntament de Calafell i els sindicats han arribat a un preacord per al nou conveni laboral de la corporació, segons han avançat fonts municipals.  Una de les novetats del nou conveni serà la implantació de la jornada laboral de 35 hores setmanals, una reclamació que s'ha fet possible pels últims canvis en la norma estatal. L'acord que s'ha pactat haurà de ser ratificat ara pel ple municipal i també per l'assemblea de treballadors. 

A més de la reducció de jornada, el nou conveni inclou altres novetats, entre elles, més facilitats perquè els treballadors municipals conciliïn la vida laboral amb la familiar.  Així, la reducció de jornada per tenir cura dels fills s'amplia dels sis anys que hi havia fins ara als dotze. L’Ajuntament s'ha compromès també a impulsar la valoració dels llocs de treball i a aportar 150.000 euros per desfer els desajustos salarials i greuges comparatius actuals entre treballadors que tenen salaris diferents tot i fer la mateixa tasca.

Incentius per millorar l'assoliment d'objectius de cada departament

L'Ajuntament de Calafell també destinarà 150.000 euros a una nova paga de productivitat real, amb l'objectiu d'incentivar l’esforç i l’assoliment d’objectius laborals de cada departament. L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha afirmat que les dues parts s'havien donat de temps fins a l'estiu per arribar a un acord. «No volíem allargar les negociacions perquè entraríem en el període preelectoral dels comicis municipals del maig del 2019», segons el batlle.

Ferré ha assegurat que el govern municipal ha complert tots els punts que va anunciar en obrir la negociació, i que també s'han solucionat «alguns problemes històrics de convenis anteriors i de dubtosa legalitat, com ara la paga de productivitat vigent». L'alcalde s'ha mostrat satisfet per «haver pogut millorar les condicions laborals de tothom, dins d’aquest mandat, on hi ha hagut molts canvis i on hem iniciat una reestructuració de l’Ajuntament, per tal de ser més eficients» i ha felicitat els representants sindicals per haver fet possible aquest acord.