L'Ajuntament de Girona no apujarà els impostos durant el 2019

Les famílies amb menys recursos tampoc hauran de pagar la taxa d’enterrament

Girona no apujarà els impostos municipals durant el 2019
Girona no apujarà els impostos municipals durant el 2019 | Cedida

L'Ajuntament de Girona ha decidit no apujar els impostos de cara al 2019, igual que en set dels últims vuit anys. Aquesta decisió, però, encara no és definitiva, ja que necessiten els suports necessaris per tirar endavant les ordenances i encara no els han aconseguit. A més, les famílies amb menys tampoc hauran de pagar la taxa d'enterrament.

La regidora d'Hisenda de l'Ajuntament de Girona, Maria Àngels Planas, apunta que amb aquestes mesures es busquen aplicar fórmules i millores «que afectin de forma directa i positiva el contribuent». «Aquestes són unes ordenances pensades per als veïns i veïnes de Girona», ha insistit Planas.

Per poder-se implantar, però, abans han de passar pel pròxim ple de l'Ajuntament, previst per al 26 d'octubre. En aquest moment, l'equip de govern encara no té els suports necessaris perquè aquestes mesures tirin endavant i durant els pròxims dies negociarà amb la resta de partits per poder tirar endavant la proposta.

Es permetrà fraccionar els pagaments a l'Ajuntament

Aquestes ordenances també preveuen que es faciliti als gironins fraccionar i ajornar els seus pagaments al consistori. En aquest sentit, es preveu una baixada de 300 a 100 euros de la quantitat mínima necessària per poder pagar en diferents terminis o posposar-los per més endavant. En contraposició, puja de 6.000 a 12.000 euros la quantitat de deute amb possibilitat d'ajornar o fraccionar.

D'altra banda, les ordenances fiscals també contemplen que les persones que adoptin un gos de la gossera municipal s'estalviïn un any de la taxa de tinença d'animals. A més, també es preveu l'ampliació dels supòsits d'exempcions de taxa per fer ús dels pavellons, piscines cobertes, piscines d'estiu i camps de futbol en el cas d'entitats, federacions esportives i empreses.

En aquest aspecte, la regidora d'Hisenda assegura que l'aprovació de les ordenances suposarà una «millora en el teixit social» de la ciutat, posant èmfasi en la rebaixa del preu de la taxa d'ocupació del sòl en el cas de les festes majors. Des de l'Ajuntament consideren que aquest punt «serà molt positiu» per a les associacions de veïns dels diferents barris de la ciutat


Comentaris

envia el comentari