Imatge d'arxiu del Papa Francesc

L'Ajuntament de Manresa es reunirà amb el Papa per entregar la invitació per visitar la ciutat el 2022

La trobada tindrà lloc al Vaticà

El Papa Francesc rebrà aquest dissabte 6 de juny una delegació de l'Ajuntament de Manresa en audiència privada al Vaticà  per conèixer el projecte Manresa 2022, una iniciativa municipal impulsada el 2013, amb la voluntat d'aprofitar la commemoració dels 500 anys de l'estada d'Ignasi de Loiola a Manresa. El consistori presentarà en persona i directament la invitació al pontífex per tal que aquest visiti la ciutat amb motiu de l'efemèride.

La delegació manresana estarà formada per l'alcalde, Valentí Junyent, el primer tinent d'alcalde, Marc Aloy, el regidor Joan Calmet, responsable del projecte Manresa 2022, i el gerent de la Fundació Turisme i Fires de Manresa, Albert Tulleuda. Durant el viatge també s'aprofitarà per mantenir diverses reunions amb la cúpula de la Comunitat Jesuïta, amb el delegat de la Generalitat  a la capital italiana i amb corresponsals  de mitjans de comunicació catalans.

La visita ha estat a punt de fer suspesa per la limitació de moviment arran de l'estat d'alarma pel coronavirus  i s'ha pogut confirmar tot just s'han obert les fronteres i permès els vols.

Els detalls de la trobada

L’objectiu de la trobada, que tindrà lloc dissabte a les 11.30 hores del matí a les estances del Vaticà, és explicar al Sant Pare els detalls del projecte Manresa 2022 per impulsar la seva difusió a  nivell internacional, i especialment entre la comunitat jesuïta i els seus centres educatius repartits per tot el món, per atraure visitants que puguin venir a la ciutat coincidint amb la commemoració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa.

A més, se li reiterarà la invitació a visitar Manresa l’any 2022 coincidint amb la commemoració. Cal destacar que el Papa Francesc pertany a la Companyia de Jesús i que Ignasi de Loiola va ser el fundador dels jesuïtes a partir de l’experiència personal i de transformació que va viure durant el temps que va estar a Manresa el 1522. Durant la reunió també s'exposaran altres projectes i activitats de la ciutat.