oficina d'habitatge de reus

L'Oficina d'Habitatge de l'Ajuntament de Reus destina 3,3 milions d'euros a ajuts pel lloguer

L'any 2018, l'Oficina d'Habitatge va rebre un total de 14.385 visites d'assessorament i d'informaci贸 per part de la ciutadania

L'Oficina d'Habitatge de Reus ha gestionat ajuts al lloguer per un valor 3,3 milions d'euros al llarg de l'any 2018 i, segons informa la nova regidora d'Economia i Coneixement i Habitatge, Teresa Pallarès, «l'Ajuntament de Reus va ser un dels pioners en articular una oficina d'habitatge l'any 2001» i la seva tasca és vetllar perquè tota la ciutadania tingui un accés digne a l'habitatge. Per això, l'Oficina d'Habitatge reusenca tramita les sol·licituds per optar als ajuts  que ofereix l'Agència d'Habitatge de Catalunya. 

Gaireb茅 el 75% de les sol路licituds van ser concedides

En aquest context, durant l'any 2018, l'Oficina d'Habitatge va tramitar un total de 2.226 sol路licituds d'ajudes destinades al pagament del lloguer, de les quals prop del 75% van ser concedides, per un import global de 3.399.617,22 euros. Si desglossem les dades, les ajudes que es van concedir s贸n les seg眉ents:

  • 1.721 subvencions 鈥攑er un import de  2.506.888,44 euros鈥 per al pagament del lloguer, en r猫gim de concurr猫ncia competitiva, per facilitar l'acc茅s i la perman猫ncia en un habitatge en r猫gim de lloguer. Aquests ajuts els tramita l'oficina municipal a trav茅s d'un conveni amb l'Ag猫ncia de l'Habitatge de Catalunya. 
  • 393 prestacions 鈥攑er un import de  724.813,92 euros鈥 per al pagament del lloguer, destinades a unitats de conviv猫ncia amb ingressos moderats o baixos, a qui el cost de l鈥檋abitatge en un moment determinat pot situar en risc d鈥檈xclusi贸 residencial. Tamb茅 s贸n ajuts tramitats via conveni amb la Generalitat.
  • 42 subvencions 鈥攑er un import de  66.007,77 euros鈥 per al pagament del lloguer social que l鈥橝juntament de Reus concedeix a persones llogateres d'habitatges protegits municipals. Aquests s贸n ajuts municipals, fora del conveni amb la Generalitat.

  • 70 prestacions d鈥檜rg猫ncia especial 鈥攑er un import de 101.907,09 euros鈥 per afrontar situacions d鈥檈merg猫ncia en l鈥櫭爉bit de l鈥檋abitatge. L'objectiu 茅s intentar que el ciutad脿 conservi el seu habitatge, per tal de prevenir l鈥檈xclusi贸 residencial que pot suposar la p猫rdua de l鈥檋abitatge si aquest 茅s la resid猫ncia habitual i permanent. S贸n ajudes incloses al conveni amb la Generalitat.

Teresa Pallar猫s
La regidora d'Economia i Coneixement i Habitatge, Teresa Pallar猫s, agafa el relleu de l'antic regidor Marc Arza   | Marta Torrens
 

 

芦L'any 2019 superarem el nombre de sol路licituds禄

Aix铆 doncs, l'any passat, el servei municipal va atendre un total de 14.385 visites d'assessorament i d'informaci贸 per part de la ciutadania, 10.177 de les quals van ser presencials, 3.590 telef貌niques i 618 per internet. 芦Hi ha moltes fam铆lies que, segurament, si no hagu茅s sigut per aquest acompanyament durant la tramitaci贸, ho haurien de fer en l铆nia o haurien d'anar a les oficines de la Generalitat a Tarragona i aix貌 茅s m茅s complicat禄 assegura la regidora d'Economia i Coneixement i Habitatge, Teresa Pallar猫s.

Pallar猫s afegeix que la convocat貌ria de l'any 2019 est脿 gaireb茅 tancada i assegura que 芦superarem el nombre de sol路licituds en unes 2.500禄. 芦La feina de l'Oficina correspon a aquesta promoci贸 que s'est脿 fent de l'habitatge de lloguer social per貌, sobretot, a la part important d'acc茅s a totes aquelles ajudes i suports que fan possible que gent que est脿 en una situaci贸 prec脿ria se'l pugui  ajudar a tirar endavant i a conservar el seu habitatge gr脿cies a aquests ajuts禄 conclou la regidora.