Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats, durant la presentació al campanar de Reus

L’Ajuntament de Reus impulsa la Planet Week com a proposta d’activitats d’oci saludable per a joves

Del 4 a l’11 d’octubre la capital del Baix Camp acollirà activitats de dansa, teatre, música i esports destinades als joves

El regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats, durant la presentació al campanar de Reus
El regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats, durant la presentació al campanar de Reus | Ajuntament de Reus

 

La regidoria de Salut i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus ha presentat la Planet Week, una setmana d’activitats proposades per les entitats de la ciutat i destinades als joves. Del 4 a l’11 d’octubre s’organitzaran diferents activitats de dansa, teatre, música i esports amb l’objectiu, tal com indica el consistori, «de transformar el temps dedicat a l’oci, tot un món pensat per joves».

[predef]reus-144[/predef]

La Planet Week és una acció inclosa al programa Planet Reus, un projecte pensat per millorar els entorns d’oci i temps lliure dels joves. «Una metodologia basada en l’evidència i l’experiència dels projectes Planet Youth, els quals es van iniciar a Islàndia fa més de 15 anys i que actualment ja es desenvolupen a més de 30 ciutats en 15 països diferents», s’indica des de l’Ajuntament de Reus.

La Planet Week tindrà lloc del 4 a l’11 d’octubre a Reus i comptarà amb 26 activitats programades i amb la participació de més de 20 entitats implicades. D’entre les diferents propostes, l’Ajuntament de Reus destaca l’exhibició Urban Esports a la plaça Llibertat amb la participació de bmx, scooter skate, street workaout, roller derbi i patins en línia. La setmana s’inaugurarà amb una festa de presentació a l’espai Salting, oberta als joves de 12 a 18 anys de Reus. Es pot consultar tota la informació de les activitats a la web de joventut.

Segons el consistori, en el Pla Local de Joventut (2016-2020) es van identificar diverses «mancances». En primer lloc, que «a Reus, hi ha oferta d’educació no formal, però que no es coneix», en segon lloc «no és potenciar les competències transversals i l’educació emocional», i per una altra banda s’afegeix que «existeix la necessitat de reforçar l’autoestima, la confiança i les habilitats socials» i que els programes d’oci són «majoritàriament desconeguts, es necessita més continuïtat, promoció i implicació». 

Amb relació al Pla sobre Drogues (2016-2020), l’Ajuntament de Reus indica que es va arribar a la conclusió que calia un «repte de canvi de model i ofment des d’una intervenció encara molt més comunitària».

Adhesió al programa Planet Youth

Tal com explica l’Ajuntament de Reus, aquestes polítiques «han portat a desenvolupar uns espais de lleure i d’oci no basats en el consum i que promouen hàbits i relacions saludables». Així, destaca el projecte Altersuer, una oferta d’oci d’estiu que cada any ofereix més d’una vintena d’activitats i que aconsegueix «uns bons resultats d’acceptació» amb uns 1.200 usuaris, aproximadament, l’any 2019.

Enguany, la capital del Baix Camp s’ha adherit al programa Planet Youth, un projecte desenvolupat en més de 15 països i 30 ciutats europees i que planteja afavorir el desenvolupament sa i segur dels joves. Explica que ho fa «per mitjà de potenciar el seu talent i fomentar l’ocupació del temps de lleure en activitats creatives, divertides i saludables com a base per a millorar la cohesió social, l’empoderament i la convivència dels i les joves i de retruc la comunitat».

A Reus el Planet Youth es tradueix en Planet Reus, un programa que proposa generar un espai de trobada entre les entitats que ofereixen activitats i els joves que busquen alternatives d’oci per a generar espais saludables de relació i cohesió social.