Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge de l'skatepark de Reus, situat al costat del Parc dels Capellans

L’Ajuntament de Reus licita la redacció del projecte executiu del futur Parc del lliscament

El document ha de plantejar el redisseny i ampliació de l’actual skatepark i la reordenació d’espais com el Parc dels Capellans, les piscines municipals o el Parc de la Festa

Imatge de l'skatepark de Reus, situat al costat del Parc dels Capellans
El projecte executiu del futur Parc del lliscament té un pressupost de 30.000 euros | L.S.

L’Ajuntament de Reus ha publicat aquest dimarts 28 de gener al perfil del contractant la licitació del contracte per a la redacció del projecte executiu del futur Parc de lliscament de la ciutat. El document ha de plantejar el redisseny i ampliació de l’actual skatepark del parc dels Capellans i, alhora, ha de proposar un estudi previ per a la reordenació dels espais adjacents. Aquests són el Parc dels Capellans, les piscines municipals a l’aire lliure, el Parc de la Festa, les actuals instal·lacions de petanca i la zona d’elements esportius.

[predef]reus-144[/predef]

El  projecte executiu del Parc del Lliscament haurà de preveure actuacions com obres d’enderroc, si són necessàries, o la remodelació de l’actual skatepark, conservant el quarter pipe actual, seguint la normativa oficial, i ampliant-lo a la zona nord amb un espai de ‘pools’ i altres elements i espais esportius complementaris. També a la part nord, s’eliminarà la zona de petanca i esportiva amb la previsió d’una zona d’aparcament. 

L’actuació també preveu crear  espais verds a la part sud del solar, en contacte amb l’avinguda de Riudoms, i millorar dels espais verds existents en tot el parc. A més, no es descarta tancar el parc a la nit. 

Plànol de l'àmbit del futur Parc del lliscament de Reus i entorn dels parcs dels Capellans i de la Festa
Imatge de l'àmbit del Parc del Lliscament i entorn dels parcs dels Capellans i de la Festa | Ajuntament de Reus

L’estudi previ del Parc dels Capellans i de la Festa

Per una altra banda, el projecte executiu ha d'elaborar un estudi previ de la  reordenació del parc dels Capellans i de la Festa. El document ha de preveure en aquest darrer zones per a activitats festives culturals i musicals, on s’hi puguin realitzar activitats com tallers culturals i educatius o les Barraques de la Festa Major amb aforament màxim de 12.000 i 15.000 persones. A més, també ha d’aplegar altres actes com concerts i espectacles musicals amb aforament entre 5.000 i 8.000 persones i fires com la del Cavall per Sant Jaume amb aforaments de 5.000 persones.

Aquesta zona incorporarà un espai de petanca i correcan i al Parc dels Capellans es redistribuiran les masses de vegetació per afavorir espais de relació, lleure i descans. El pressupost de licitació del contacte és de 30.000 euros, i el projecte executiu ha d’estar redactat amb un termini de 4 mesos des de la data de formalització de l’adjudicació.

Imatge de l'skatepark de Reus, situat al costat del Parc dels Capellans
El projecte executiu servirà per definir la remodelació de l'actual skatepark | L.S.

 

Motivacions socials, mediambientals i tecnològiques

Per tot plegat, segons l’informe de necessitats del projecte executiu, l’encàrrec té tres motivacions diferents. La  motivació social és causada per «la necessitat de millorar els espais lliures públics a l’oest de la ciutat de Reus» per tal de generar un lloc de trobada entre la ciutadania i la natura, prop del centre de la ciutat i durant tot l’any. A més, mitjançant la pràctica de l’skate «afavorir la integració de la diversitat i la cohesió social».

Pel que fa a la motivació mediambiental, es planteja «integrar el verd urbà com a infraestructura ecològica bàsica, creant un corredor/connector verd amb els diferents espais lliures que envolten la zona, fins al centre de la ciutat» i «renaturalitzar i crear espais verds que millorin el confort, volent ser un dels pulmons verds de la ciutat». També s’indica que es vol millorar la qualitat de l’aire i una millora de la gestió dels recursos hídrics.

Finalment, la motivació tecnològica rau en la diversificació de les «fonts energètiques que abasten la ciutat i aportar per les energies renovables» i la previsió de la «utilització de les tecnològiques de la Informació i Comunicació (TIC).