Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Telèfon fixe

L'Ajuntament de Reus truca a les persones grans i persones en situació de dependència que viuen a la ciutat

Entre el 16 de març i el 17 d'abril la regidoria de Benestar Social ha fet fins a 8.069 seguiments

Arran del confinament derivat de la crisi sanitària del coronavirus, la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus està contactant telefònicament amb les persones de més de 65 anys i amb les persones en situació de dependència que viuen a la capital del Baix Camp. Concretament, des del passat 16 de març i fins al divendres 17 d’abril s’han fet fins a 8.069 seguiments. La majoria de trucades s’han efectuat des de la regidoria, excepte els usuaris del Servei de Teleassistència i a les persones que formen part del programa ‘+80’ del Servei d’Ajuda Domiciliària (SAD), que ha deixat de ser presencial. Alhora, la Fundació Amics de la Gent Gran ha fet trucades a les persones entre seixanta-cinc i setanta-nou anys que no tenen obert expedient a Serveis Socials.

Des de l’Ajuntament de Reus han explicat que l’objectiu d’aquest contacte telefònic és «garantir que les persones grans que viuen a la ciutat puguin disposar de mesures de suport per tenir cobertes les necessitats bàsiques durant el confinament» i, en especial, «les que es troben en situació de vulnerabilitat». Alhora, es tracta de fer «acompanyament emocional» i mantenir informades aquestes persones per minorar «la sensació d’incertesa, d’aïllament i de soledat durant el confinament».

Àpats, ajuda domiciliària i teleassistència

Segons dades del consistori, pel que fa a les 4.879 persones que ja estaven en seguiment per part de la regidoria de Benestar abans del confinament, 1.744 persones continuen disposant del servei d’ajuda domiciliària o teleassistència, i reben seguiment. Amb això, des de l’Ajuntament s’ha trucat de manera prioritària a les 3.145 persones sense cap recurs preventiu abans de l’estat d’alarma i, arran de les necessitats detectades, des del 16 de març i fins al 17 d’abril s’han activat 77 àpats a domicili, 49 serveis d’ajuda domiciliària i 15 serveis de teleassistència nou.

Pel que fa a la gent gran sense expedient obert als Serveis Socials, s’ha trucat a les persones de més de 65 anys que viuen soles; després a persones que viuen en parella i, ara mateix, s’està trucant als qui formen part d'una unitat familiar de tres membres. Per tal de detectar nous casos de persones grans que necessitin algun servei, l’Ajuntament de Reus treballa de manera coordinada amb les Àrees Bàsiques de Salut (ABS), l’Hospital Sant Joan, la Creu Roja, els Centres de Dia o els centres ocupacionals i especials de treball, entre d’altres entitats.

«Entre tots ens en sortirem»

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha volgut agrair la col·laboració de tothom en aquesta tasca: «en temps de màxima dificultat és encara més necessari enfortir la xarxa social que garanteix l’atenció social a les persones grans i les persones en situació de dependència, en especial a les que viuen soles o estan en situació de més vulnerabilitat. Per això, agraeixo el suport dels Amics de la Gent Gran, d’altres entitats socials i de tot el personal de la regidoria que fan que moltes persones se sentin acompanyades, rebin les recomanacions de salut pública de forma personalitzada i, sobretot, se sentin escoltades i tranquil·les. Entre tots ens en sortirem!».