Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Bosses malla Riudecanyes

Riudecanyes vol acabar amb les bosses de plàstic

El consistori ha repartit entre els seus habitants bosses de malla

Bosses malla Riudecanyes
L'Ajuntament de Riudecanyes reparteix bosses de malla per acabar amb el plàstic | cedida

 

L'Ajuntament de Riudecanyes ha decidit fer un pas endavant per col·laborar amb el medi ambient, amb accions de prevenció i foment del reciclatge. Ara, després de començar una acció l'any 2017 repartint 700 bosses de tela reutilitzables, dona un nou pas repartint bosses de malla per substituir les de plàstic que s'utilitzen per comprar i pesar la fruita i la verdura. 

Unes 1.500 bosses de malla pels habitants de Riudecanyes

El municipi de Riudecanyes està portant a terme diverses accions per col·laborar amb el medi ambient. Des del consistori, expliquen que cada segon arriben als oceans més de 200 quilos de plàstic i es calcula que en pocs anys hi haurà més plàstics al mar que peixos. Per evitar aquesta situació, des de l'Ajuntament de Riudecanyes, un dels camins que ha volgut seguir és reemplaçar les bosses de plàstic, per bosses de tela i malla.

El canvi de bosses de plàstic per les de tela va ser una acció realitzada l'any 2017, quan es van repartir 700 bosses entre els comerços locals. Després d'aquest, es vol fer un nou pas per col·laborar en la reducció i eliminació de les bosses de secció de plàstic d'un sol ús, com ho són les que hi ha a la secció de fruita i verdura de les botigues. 

Bosses malla
Les bosses de malla substituiran les bosses per pesar la fruita i verdura | cedida

 

Per aquest motiu, des del consistori del municipi del Baix Camp, s'ha decidit repartir entre els seus comerços fins a 300 lots de 5 bosses de malla reutilitzables, perquè aquests les donin als seus clients per posar les fruites i verdures o altres productes de compra quotidiana. 

L'objectiu és reduir el plàstic

La realització d'aquesta campanya per part de l'Ajuntament de Riudecanyes vol conscienciar de la necessitat de reduir l'ús de plàstics, a més de generar una cultura del reaprofitament dels productes. En aquest sentit, es vol fer un canvi d'hàbits, especialment en aquests que no hi ha cap gran alteració i són senzills, a més de ser necessaris i útils. 

Aquesta iniciativa que es fa des del municipi del Baix Camp, també existeix altres semblants que es fan a ciutats com Seveso, a Itàlia; Hallandr, a Grècia; Cascais, a Portugal; o més recentment, a la ciutat de Zamudio, al País Basc.