Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Establiment de menjar per a endur

L'Ajuntament de Tarragona ampliarà el servei d'Àpats a Domicili davant la segona onada del coronavirus

L'evolució de la pandèmia ha fet ampliar el servei, per garantir la bona alimentació de les persones més vulnerables|El nombre d'usuaris ha passat de 88 a 128 en set mesos

Establiment de menjar per a endur
Els menús s'adapten a les dietes i necessitats de les persones sol·licitants | Pxhere
 

L'Ajuntament de Tarragona  amplia el servei d'Àpats a Domicili, a través de l’IMSST, per a les persones i famílies més necessitades. La crisi del coronavirus i la creixent evolució de la pandèmia han provocat que el consistori ampliï el servei.

Àpats a Domicili basa la seva activitat en la distribució i gestió d'aliments ja cuinats, a persones que necessiten aquest servei per motius diversos. Les persones que es poden beneficiar d'aquest servei han d'estar empadronades a Tarragona, ser majors de 65 anys i viure soles.

Així mateix, també ho podran fer les persones menors de 65 anys amb dependència  i/o discapacitat  i persones amb ingressos econòmics insuficients, aquelles que no poden preparar-se els àpats o necessiten ajuda per fer-ho i no en disposen així com persones que no poden accedir a altres recursos o esgotament d'aquests.

Un servei essencial durant el confinament

Durant els mesos de confinament, el servei  Àpats a Domicili ha esdevingut també una ajuda essencial  per persones que es trobaven tancades a casa i no tenien possibilitats de comprar menjar i preparar-se els àpats.

La consellera de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona,  Carla Aguilar-Cunill, explica que «des del primer moment, i en veure la possibilitat d’una segona gran onada de contagis de Covid-19, vam gestionar la possibilitat d’ampliar el nombre d’àpats subministrats per donar cobertura a les esmentades situacions de vulnerabilitat sobrevingudes».

D'aquesta manera, el  nombre d'usuaris del servei també s'ha ampliat, passant de 88 persones usuàries actives el passat mes de febrer a 128  a finals de setembre. Des de l'ajuntament es preveu que aquest nombre segueixi augmentant en els pròxims mesos.

Objectiu, millorar la qualitat de vida de les persones

El consistori ha definit els objectius del projecte, «millorant la qualitat de vida de les persones  cobrint les mancances nutricionals i hàbits alimentaris procurant que aquestes accions millorin la seva qualitat de vida, l’autonomia i les seves capacitats».

Les persones que volen optar al servei són avaluades pels  Equips Bàsics d’Atenció Social (EBAS) de l’Institut Municipal de Serveis Socials, que valoren i determinen la situació de vulnerabilitat de cada persona o família demandant, tenint en compte la  realitat socioeconòmica de cada una d'elles.

El repartiment dels aliments es realitza en  vehicle adaptat  a les necessitats de la línia freda. El repartidor és l'encarregat de realitzar les entregues, i a més  supervisa l’estat del frigorífic i del consum del menjar. El servei ofereix diferents dietes, adaptades a les necessitats, per tal de garantir l’adequació del menú.