Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge de les cadires buides dels regidors de Ciutadans i PP durant el ple de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem

L'ajuntament de Tarragona rebutja la sentència del Tribunal Suprem

El consistori ha aprovat la moció amb 14 vots a favor, 7 en contra i l'absència dels regidors de Ciutadans i PP

Imatge de les cadires buides dels regidors de Ciutadans i PP durant el ple de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem
Imatge de les cadires buides dels regidors de Ciutadans i PP durant el ple de rebuig, a l'Ajuntament de Tarragona, a la sentència del Tribunal Suprem. | Twitter/@laurywinslow

Amb els ànims encara calents per la finalització del debat de la Budellera, el plenari de l'Ajuntament de Tarragona ha donat pas a la sessió extraordinària convocada per a debatre, i  votar, una moció per expressar el rebuig del consistori de Tarragona a la sentència del Tribunal Suprem. La moció s'ha aprovat amb 14 vots a favor i 7 en contra, els del PSC, així com l'absència dels membres dels grups municipals de Ciutadans i PP, que no han volgut participar en el debat.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

La moció l'ha presentat la regidora d'ERC, Laura Castel, qui ha llegit part de la moció presentada conjuntament pels republicans, la CUP, En Comú Podem i Junts per Tarragona. Castel ha afirmat que «aquesta sentència no ens atura. I és que, una vegada més, reivindiquem el dret a l’autodeterminació, el dret a treballar pacíficament per esdevenir República Catalana, neta, justa i que garanteixi la igualtat d’oportunitats».

«Reivindiquem justícia, i seguirem treballant en la lluita antirepressiva, democràtica, pacífica i a favor dels drets i de les llibertats. La sentència significa la culminació d’un procés de judicialització de la política» ha reblat l'actual candidata dels republicans al Senat de cara a les eleccions generals del pròxim 10 de novembre.

«La sentència crea jurisprudència i afectarà els moviments socials, siguin o no siguin independentistes»

Amb l'absència dels grups municipals de Ciutadans i Partit Popular, i tractant-se un tema del qual són conegudes les posicions dels diferents partits polítics, no hi ha hagut espai per a la sorpresa a l'hora de l'explicació de vots. Les regidores anticapitalistes, les dues conselleres del grup municipal de la CUP, Laia Estrada i Eva Miguel, s'han repartit el temps d'intervenció. 

Miguel, en castellà, ha assegurat que «la derrota del règim del 78 és que gent com jo no estiguem del seu cantó» i també ha agraït «a totes les persones que han sortit als carrers de Granada, Sevilla, Madrid, i a totes aquelles que ompliran els carrers arreu, per solidaritzar-se amb la causa independentista». Estrada ha afegit que  «estarem al costat de la gent que està protestant en contra de la violència policial que hem viscut aquests dies».

Pel que fa als socialistes, la portaveu del grup municipal, Sandra Ramos, ha declarat que «no hi ha cap dolor més gran que un altre dolor. Cada dolor té el seu perquè i cada dolor té el seu espai. Reclamem el dret a pensar que les coses s’han de fer de manera diferent. Reclamem el dret a pensar que, malgrat tot, podem conviure». 

Hermán Pinedo ha manifestat que «mai s'hauria d'haver arribat a la judicialització de la política catalana. Només amb la llibertat dels presos i preses es pot obrir una altra etapa. S'han de posar les institucions al servei del diàleg polític. Cal diàleg entre els dos governs i entendre que Espanya és plurinacional».

En Didac Nadal ha tirat d'ofici i ha explicat que «la sentència del Tribunal Suprem crea jurisprudència i, a partir d'ara, qualsevol classe de protesta dels moviments socials, siguin independentistes o no, poden ser definides com a sedició. A mi m'angoixa molt». El batlle tarragoní, Pau Ricomà ha explicat que «sembla que estem en un Estat de dret però, només, si no parlem de Catalunya, Vivim moments de molt de dolor, siguin conscients i actuïn amb humanitat».