L'Ajuntament de Tarragona sanciona FCC amb 145.000 euros per nous incompliments de contracte

És un dels punts que es votarà en el ple d'aquest divendres | És la segona multa que el consistori imposa a l'empresa concessionària del servei de neteja i recollida de la brossa

El govern municipal de l'Ajuntament de Tarragona portarà al plenari ordinari d'aquest mes de desembre, que se celebrarà aquest divendres, una proposta de sanció de 145.000 euros a Fomento de Construcciones y Contratas SA (FCC), empresa concessionària del contracte de recollida i transport de residus urbans, per incompliments contractuals greus i molt greus. L'import d'aquesta penalitat es fara efectiu mitjançant la deducció dels pagaments previstos en el contracte.

 

 

Segons els informes del departament de Neteja Pública que s'inclouen en l'expedient que es debatrà durant el plenari, l'empresa hauria comès dos incompliments molt greus, «per no facilitar la informació establerta» i «per la no realització d’una bona gestió dels serveis», amb una penalitat de 60.101,21 euros cadascun, així com un incompliment greu, «per la no realització d’un servei sense notificar-ho a l’Ajuntament», sancionat amb 25.544,73 euros.

Auditori Camp de Mart
Un dels incompliments de l'empresa FCC és la neteja de la carpa de l'Auditori del Camp de Mart. | ACN

 

Aquests tres incompliments de l'empresa FCC inclouen infraccions relacionades amb la neteja de la carpa de l'Auditori del Camp de Mart, la manca de xips en els contenidors, la manca de GPS en els vehicles per controlar els recorreguts, o la inexistència de rutes de servei, entre altres. El procediment sancionador per part de l'Ajuntament de Tarragona es va obrir el passat 12 de juny i el plenari d'aquest divendres decidirà si aprova la sanció, ja que les al·legacions presentades per l'empresa han estat desestimades.

 

Segona multa de l'Ajuntament a FCC

Aquesta multa és la segona penalitat que l'Ajuntament de Tarragona imposa a l'empresa FCC. Cal recordar que en el ple del passat mes de novembre es va aprovar una sanció de 60.000 euros per portar residus no adequats a la incineradora.

 

 

En el mateix consell plenari del mes de novembre, el tinent d'alcalde de Neteja, Jordi Fortuny, va anunciar, responent una intervenció del grup municipal de la CUP, que hi havia altres expedients sancionadors en tràmit, seguint els procediments fixats.