L'Ajuntament de Tarragona sanciona vuit terrasses de la plaça de la Font per ocupar més espai del permès

Durant el passat cap de setmana, tècnics de la conselleria de Domini Públic i agents de la Guàrdia Urbana van realitzar un dispositiu de control al cèntric espai tarragoní

L’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona vol posar fil a l'agulla en la regulació de l’espai que ocupen les terrasses de la ciutat, principalment en espais emblemàtics com la plaça de la Font, Corsini o Fòrum. Per aquest motiu, durant aquest cap de setmana, tècnics de la conselleria de Domini Públic, conjuntament amb agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona, van realitzar un control de les terrasses de la plaça de la Font amb l’objectiu de realitzar un seguiment i, si s’escau, sancionar aquelles actituds contràries a les ordenances.

 

Durant la tarda de divendres, la Unitat de Policia Administrativa (UPA) va realitzar una campanya d’informació de les condicions de l’ocupació per terrassa a tots els establiments, així com de les limitacions amb l’objectiu que quedessin advertits i informats de les conseqüències de l’incompliment. Divendres a la nit, es va realitzar el dispositiu de control, en el transcurs del qual vuit locals van ser sancionats per un excés d’ocupació del domini públic i, en alguns casos, per posar música sense tenir la llicència que ho permet. En total, es van retirar 87 taules per excés d’ocupació.

 

«Els bancs són la línia que delimita l'espai de les terrasses»

Des de la conselleria de Domini Públic, que dirigeix el republicà Xavi Puig, s’ha advertit que «volem una ciutat més amable, amb un urbanisme ordenat, que garanteixi la convivència de l’espai públic. Hem de garantir que la gent pugui circular lliurement entre terrasses i, per descomptat, entrar i sortir de casa perquè hi ha d’haver una distància mínima de tres metres entre la façana i la terrassa».

 

Les mateixes fonts també han assenyalat que «som conscients que, fins ara, aquesta deixadesa en l’ordenació de l’espai públic està generant competència deslleial entre els locals a favor dels quals tenen més possibilitats per posar més taules, segons la queixa dels mateixos restauradors. Aquest no és el model de ciutat que volem i això és el que pretenem corregir».

 

 

En aquest sentit, han afegit que «els bancs són la línia que delimita l’espai d’ocupació de les terrasses, per tant, cap pot sobrepassar-la, ni amb taules, ni amb cadires, ni amb cartells. La convivència, per nosaltres, és clau i el respecte entre veïns i locals de restauració també».

 

Aquest control de les terrasses durant el passat cap de setmana, ha explicat l'Ajuntament de Tarragona, no és un fet aïllat, sinó que s’emmarca en tot un programa de revisió dels usos de l’espai públic, que van des de la revisió de l’ordenança, l’agilització de tràmits, a la verificació dels espais que té cada terrassa, als horaris d’obertura i tancament, entre d’altres.