L'Ajuntament de Torredembarra està decidit a fer seus els grans objectius per al desenvolupament sostenible (ODS) i ha articulat una bateria de petites accions per posar-hi el seu granet de sorra fins, com a mínim, el 2023. «Som davant un conjunt de petites accions que, a la llarga, s'acabaran traduïnt en les grans accions d'un món més sostenible», ha presentat el regidor de Sosteniblitat, Joan Torras, aquest matí. La joia de la corona tornarà a ser la divulgació i la formació dels més joves, amb un programa d'educació ambiental més que consolidat.
[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]
Amb motiu del Dia Mundial de l'Educació Ambiental, l'Ajuntament ha presentat aquest dimarts una bateria de 67 accions concretes —i transversals a cavall entre diverses regidories— que el municipi del Baix Gaià articularà durant el 2021, alineades amb els 17 grans reptes mundials acotats per Nacions Unides. De l'erradicació de la pobresa a l'acció climàtica urgent, tot passant per l'educació de qualitat, la igualtat de gènere, l'energia assequible o el consum responsable.
Torredembarra s'alinea de ple amb els 17 grans objectius per al desenvolupament sostenible
L'equip de govern s'ha compromès a assumir els objectius com a propis i a dissenyar una sèrie d'indicadors per tal de fer públic, cada any, el grau de compliment de les fites marcades i els deures que resten pendents per assumir cadascun dels reptes adquirits. «Aspirem a impulsar un canvi general en els nostres hàbits de consum», ha valorat el regidor Torras. El compromís és vigent per a tot el mandat actual, fins al 2023, però la intenció és blindar-lo a llarg termini i no perdre'l de vista en tota la dècada.
D'entre les accions anunciades per la regidoria, en destaquen punts concrets com el foment del consum local i de proximitat, l'impuls del reciclatge i l'estalvi d'aigua i energètic, la renaturalització de zones urbanes o espais escolars, l'aposta per setmanes temàtiques de conscienciació i la bonificació de l'IBI als immobles destinats a lloguer social o que afavoreixin l'eficiència energètica de la mà de plaques solars. Les entitats ecologistes de la Torre també hi participaran obertament en el projecte.
El regidor de Sostenibilitat també ha confirmat que el consistori no tanca cap porta i ja «està estudiant» altres possibles mesures com l'ampliació dels aparcaments per a bicicletes o la instal·lació de possibles punts de recàrrega elèctrica per a vehicles, si bé són opcions que encara es mantenen lluny de concretar. Amb l'elaboració del nou programa anual i el compromís d'anar-lo avaluant cada dotze mesos, l'Ajuntament de Torredembarra fa un nou pas endavant en el camí inevitable cap al desenvolupament sostenible.