Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Serveis socials Hospitalet de l'infant

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant brindarà ajuts socials per a l'adquisició d'aliments

L'objectiu del consistori és ajudar a les famílies vulnerables, però també incentivar l'economia local

Serveis socials Hospitalet de l'infant
Imatge de l'edifici de Serveis socials a Hospitalet de l'infant | Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
 

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant obre la convocatòria per demanar  ajuts per a l'adquisició d'aliments i productes de primera necessitat. Concretament, se'n podran beneficiar les persones i famílies del municipi que es trobin en situació de dificultat socioeconòmica produïda per la crisi sanitària per la Covid-19.

Les ajudes concretes per a les unitats familiars unipersonals seran de 120 euros, als quals se li sumaran 70 euros per a cada adult més i 40 euros per a cada menor, fins a arribar a un topall màxim de 300 euros.

Per accedir als ajuts cal estar empadronat al municipi, amb una antiguitat mínima d'un any, i trobar-se amb una situació de vulnerabilitat, valorada pel tècnic/a de l’Equip Bàsic d’Atenció Social, entre altres requisits que es recullen a les bases.

«L’ajuntament ha creat aquests nous ajuts mitjançant els quals farem una  transferència econòmica directa a les beneficiàries perquè puguin comprar productes bàsics de subsistència, com aliments i productes d’higiene personal i de la llar», ha explicat la regidora de Benestar Social, Lupe Capella.

Ajudes a les famílies i també al comerç local

A banda d'ajuda a les famílies, l'ajuntament també vol  fomentar el consum de productes en establiments locals i de proximitat. D'aquesta manera, les persones que es beneficiïn de l'ajut hauran de presentar almenys dos terços  del total de  tiquets, de les  botigues locals i establiments del municipi.

Les persones beneficiàries podran decidir què i on comprar, ja que l'objectiu és el de garantir l'accés a l'aliment fresc  a aquelles persones que es troben en risc de vulnerabilitat social, perquè tinguin una alimentació de qualitat, equilibrada i saludable.

Un altre objectiu és, però, el de fomentar l'economia local  i el suport al petit i mitjà comerç de proximitat, és per això que aquestes ajudes s'han intentat encarar en els dos horitzons.

Les persones interessades a rebre aquests ajuts hauran de presentar les  sol·licituds  a l’oficina de Benestar Social, situada al  carrer Alamanda 2 de l’Hospitalet de l’Infant. El termini per fer-ho finalitzarà el 31 de desembre. Per ser ateses a l’oficina, però, primer han de demanar cita prèvia per  telèfon (977569038 o 977327155); o per correu electrònic.

Millores i ampliacions en les altres subvencions aprovades

Durant el Ple del passat 3 de juny, on es van aprovar les bases d'aquests nous ajuts, també es van revisar les subvencions ja aprovades per a persones en situació d'emergència social. Gràcies a aquesta modificació, s’ha  incrementat l’import d’alguns dels ajuts previstos en les bases i hi hau nous conceptes subvencionables.

D'aquesta manera, dins les ajudes per a les despeses de subministrament en l'habitatge, s'han inclòs els serveis de telefonia i internet. També es destinaran ajudes per a l'adquisició d'aparells electrònics necessaris per al seguiment del curs escolar i per a l'adquisició de roba per a infants fins a 12 anys.

L’ajut per a lloguer o hipoteca  s’ha ampliat a tres mesos a l’any com a màxim, abans era per a un mes, i pot ser de fins a  1.500 euros; els ajuts per a despeses de salut poden arribar fins a 170 euros; i les dels subministraments bàsics, fins a  500 euros.