Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de l'entorn de les Muntanyes de Prades

Els ajuntaments de les Muntanyes de Prades s'alien per fer front el cultiu de marihuana

Els alcaldes mostren la seva preocupació per la proliferació d'aquests cultius il·legals a la zona

Els ajuntaments de tres comarques de les Muntanyes de Prades es van trobar aquest passat dilluns per tractar problemàtiques comunes de pobles rurals per tal d'acordar accions conjuntes i coordinades per pal·liar la manca de recursos. Els alcaldes que van assistir a la reunió van ser els de Prades, Vilanova de Prades, Capafonts, l’Albiol, Arbolí, La Febró i Mont-ral.

Un dels temes que es va posar sobre la taula va ser la proliferació de camps de plantacions de marihuana. En aquest sentit, els ajuntaments de la zona volen impedir que aquests cultius il·legals de marihuana a les Muntanyes de Prades proliferin, motiu pel qual van manifestar la voluntat de col·laborar activament amb els Mossos d'Esquadra.

El conjunt d'alcaldes va agrair la tasca de la policia catalana en la lluita contra aquesta activitat delictiva, alhora que van decidir que traslladaran de nou al cos de seguretat la necessitat d'una patrulla estable dels Mossos 24 hores al dia de cara a l'estiu vinent. 

Fomentar un turisme respectuós amb l’entorn

Així mateix, durant la trobada, els alcaldes també van acordar reclamar recursos per un turisme familiar respectuós amb l’entorn. Un dels objectius dels municipis de les Muntanyes de Prades de cara al futur és fomentar aquest perfil de visitant. En aquest sentit, alguns dels municipis ja tenen el segell de turisme familiar des de l’any 2014.

En aquest sentit, a la zona, també disposen d'aquest reconeixement 14 allotjaments, quatre empreses d’oci, 15 punts d’informació i nou restaurants. La voluntat és mantenir aquesta línia de treball i reforçar-la. És per això que demanen més recursos a les administracions superiors.

Aglomeracions en alguns accessos durant l'estiu

Per segon estiu consecutiu, els accessos d'alguns espais naturals han viscut aglomeracions. En aquest sentit, els alcaldes consideren que la causa principal és la falta de recursos que tenen els municipis rurals per gestionar aquesta problemàtica. Des dels consistoris de la zona apunten que la pandèmia ha provocat un ús descontrolat de la natura.

Per tal de controlar això, els ajuntaments han contractat durant l'estiu agents cívics, alhora que s’han senyalitzat i regulat els accessos i estacionament i millorat la recollida de residus als espais naturals, gràcies a la línia d’ajuts de la Diputació de Tarragona. Tot i això, demanen més recursos i que els visitants tinguin una actitud cívica.