El carrer d'en Riudecolsd e la Part Alta de Tarragona

Els Ajuts a la Rehabilitació d'Habitatges de Tarragona reben 49 sol·licituds

Cada petició pot rebre un màxim de 18.000 euros i ja s'ha anunciat que hi haurà una nova convocatòria

L'Ajuntament de Tarragona ha rebut 49 sol·licituds en la primera convocatòria d'Ajuts a la Rehabilitació d'Habitatges, que ha estat oberta durant sis mesos i que atorgarà fins a 18.000 euros per petició. La consellera d'Habitatge, Eva Miguel, ha assenyalat que «des de la conselleria estem molt satisfets amb l’acollida de la convocatòria, ja que es tractava d’una iniciativa pionera a la ciutat».

Miguel ha afegit que «hi ha dos factors clau per l'èxit: el primer, l’esforç comunicatiu que ha inclòs xerrades als agents socioeconòmics de la ciutat i una campanya publicitària a diversos mitjans. El segon factor és el treball que s’ha dut a terme per part dels tècnics d'SMHAUSA, una gestió personalitzada amb cada persona que s’interessava per aquests ajuts».

La consellera Miguel ha explicat que «amb els diners que sobraran d'aquesta convocatòria —que té un pressupost d'1,1 milions d'euros—, un cop tancats tots els expedients, obrirem una altra convocatòria. Creiem que les partides com aquesta o de compra d'habitatges per tanteig, haurien de ser fixes a tots els pressupostos».  

Es preveu que tots els expedients estiguin resolts abans d'acabar l'any

Segons ha explicat l'Ajuntament de Tarragona en un comunicat, actualment ja hi ha 11 expedients a punt de tancar el tràmit de la primera fase d’atorgament de la subvenció. A més, ja s’ha dut a terme la revisió inicial de 42 expedients i s’han realitzat 21 informes tècnics, mentre que la resta s’estan realitzant. La previsió és que tots els expedients estaran tancats abans d’acabar l’any.

A més de les 49 sol·licituds finals, durant els sis mesos en què la convocatòria ha estat oberta, l’Oficina de l’Habitatge ha dut a terme 60 inspeccions preliminars d’habitatges. La consellera d'Habitatge ha explicat que «una de les accions que farem de cara a la segona convocatòria és revisar aquests habitatges que es van inspeccionar i veure per què no s’han acabat presentant».  

La majoria dels habitatges que s'han presentat estan a la Part Alta i a l'Eixample

Els habitatges que s'han presentat a la convocatòria estan situats majoritàriament a la Part Alta (15) i a l’Eixample (14), tot i que també n'hi ha per tots la ciutat: Port (5), Sant Pere i Sant Pau (4), Sant Salvador (4), Bonavista (2), Eixample Sud (1), Boscos (1), La Floresta (1) i Camp clar (1). Totes sol·licituds les han presentat persones físiques, excepte un habitatge d’una empresa.

La consellera Miguel ha posat de manifest que «aquesta distribució omple forats que ara tenim a la borsa de mediació, en la qual la majoria de pisos són a Ponent, i també ens fa una fotografia de la realitat del parc immobiliari de la ciutat en la qual veiem que a la Part Alta i a l’Eixample hi ha molts habitatges que cal rehabilitar».