Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'un agent de la Guàrdia Civil d'esquena, i diverses imatges dels logos dels supermercats Mercadona, Lidl, Carrefour, amb una imatge d'una dona espantada

Salten les alarmes a Mercadona, Lidl o Carrefour: la nova estafa que preocupa molt

La mateixa Guàrdia Civil ha enviat un avís sobre una nova estafa en què caure és molt més fàcil del que penses

Cada vegada són més els ciberdelinqüents que fan servir les seves tècniques fraudulentes per enganyar les víctimes i aconseguir les seves dades personals. Ara, totes les alarmes han saltat després de descobrir la nova estafa del supermercat.

La Guàrdia Civil, en aquesta ocasió, alerta sobre una estafa que afecta de manera directa els consumidors d'establiments com Mercadona, Lidl o Carrefour. L'objectiu? Robar la informació que els clients fan servir al banc i en aquest tipus de comerços.

Compte amb l'estafa del supermercat, la nova estafa dels delinqüents

En l'actualitat, és molt freqüent rebre a la safata del correu electrònic missatges que poden aixecar sospites. Els ciberdelinqüents suplanten la identitat d'empreses com les entitats bancàries per intentar enganyar les víctimes.

Amb les estafes en línia a l'ordre del dia, la Guàrdia Civil incideix en la importància de romandre atents, ja que les tècniques són cada cop més professionals i complicades de detectar.

Aquesta vegada, les autoritats han advertit sobre l'estafa del supermercat. Ara, els estafadors utilitzen la identitat de les empreses d'alimentació per enviar correus electrònics en què informen de "que t'ha tocat un sorteig". Fan servir el nom i la imatge de cadenes populars com Mercadona o Lidl per cridar l'atenció.

Una persona maneja un ordinador de fons, i en primer pla, un home amb cara de preocupació s'emporta la mà al capdavant
Els delinqüents suplanten la identitat del supermercat a través de l'email | Getty Images, Pexels

El problema és als enllaços fraudulents

Per descomptat, l'única cosa que pretenen amb aquest assumpte és cridar l'atenció dels consumidors i el sorteig no és real. L'estafa consisteix en la necessitat de fer clic a l'enllaç que adjunten per rebre el premi de la manera correcta.

En fer clic a l'enllaç, donaràs accés a un programari maliciós capaç de robar les dades registrades com a client del supermercat en qüestió. A més, a través d'això, els delinqüents podran entrar al teu compte bancari.

Per aquest motiu, la Guàrdia Civil s'ha preocupat a avisar els consumidors. El problema principal és als enllaços, ja que deriven a webs de caràcter fraudulent.

A més, tot i que el logotip de la marca pot semblar real, el millor és sempre dubtar de la seva veracitat. Aquesta és la millor manera d'evitar problemes, sobretot desconfiant d'aquest tipus de missatges que inclouen algun sorteig o premi al seu interior.