Albert Adrià tanca fins a nou avís els seus restaurants de Barcelona

La decisió ve motivada per la crisi del coronavirus, que ha reduït dràsticament el turisme a la capital catalana

El xef Albert Adrià mostra dues pàgines del llibre 'Tickets evolution', en una imatge d'arxiu
Albert Adrià ha abaixat la persiana temporalment dels seus sis restaurants de la ciutat de Barcelona. | ACN

La crisi del coronavirus continua colpejant el sector de la restauració i no se n'ha lliurat ni el mateix Albert Adrià, que ha tancat tots els seus restaurants de Barcelona. El germà de Ferran Adrià, que compta amb sis establiments a la capital catalana, ha abaixat la persiana de tots ells de manera temporal. Ho avançava aquest divendres el digital 'Metópoli Abierta', citant fonts pròximes a grup de restauració El Barri d'Albert Adrià, que asseguren que la dràstica reducció de turistes a la ciutat ha afectat de manera important l'imperi gastronòmic.

Albert Adrià compta amb sis restaurants a la ciutat comtal, tots ells d'alt nivell. Quatre dels establiments —Tíquets, Enigma, Fulla Santa i Pakta— tenen una estrella Michelín, als quals cal sumar el Celler 1900 i el Nen Vell. Segons 'Metrópoli Abierta', les fonts consultades han traslladat que els treballadors estan preocupats pel seu futur laboral. Per la banda, el reconegut xef no ha volgut fer valoracions sobre el tema.

L'impacte del coronavirus es continua notant en els establiments de restauració de Barcelona. Al tancament durant setmanes a l'inici de la pandèmia, se sumen les restriccions d'aforament i les mesures de seguretat que es van haver d'implementar durant la tornada a l'anomenada 'nova normalitat'. Així mateix, amb la segona onada colpejant Catalunya en les últimes setmanes, cal sumar l'afectació en les plantilles i els tancaments per quarantenes obligades. En aquesta sitació s'ha vist el restaurant Hisop, que va haver de tancar uns dies per un positiu de Covid-19 entre els seus treballadors.

El lideratge gastronòmic de Barcelona, en l'aire

En declaracions a 'Metrópoli Abierta', el president del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha assegurat que «està en joc el lideratge gastronòmic de Barcelona, tant en l'àmbit nacional com internacional». En aquest sentit, Pallarols ha recordat que la ciutat pateix els efectes de la reducció del consum intern i la manca de visitants, un fet que afecta majoritàriament als restaurants del centre de la ciutat.

Les perspectives del sector, segons Pallarols, són molt negatives. Així, el director del Gremi de Restauració de Barcelona ha assenyalat que «pot ser que el sector no es recuperi fins dins d'una dècada». Així mateix, Pallarols es mostra crític amb els governs català i espanyol, assegurant que les seves actuacions no ajuden. En aquest sentit, considera que el fet que el govern Sánchez deixés fora de l'allargament dels ERTO la restauració seria el cop definitiu al sector.


Comentaris

envia el comentari