Imatge d'arxiu de l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido

L'alcalde de Manlleu anuncia que es retira a Montserrat abans de decidir si deixa el càrrec

Àlex Garrido ha rebut el suport de centenars de veïns

Mig miler de persones s'han concentrat, aquest dilluns al vespre, a les portes de l'Ajuntament de Manlleu per mostrar el seu suport a l'alcalde, Àlex Garrido (ERC). Entre clams com ara «no estàs sol», li han volgut transmetre el seu escalf i demanar-li que no abandoni el càrrec.

El batlle, que va anunciar divendres que plegava després que es difongués un vídeo seu en estat ebri, ha dit als veïns que meditarà aquests dies la decisió i que anunciarà, divendres, què fa finalment. De fet, ha assenyalat que anirà a Montserrat a fer la meditació i que aprofitarà per escriure una novel·la de tot el que li ha passat.

Entre els assistents a la concentració de suport hi havia representants de la seva formació (ERC), però també membres de l'oposició a la corporació municipal. També hi ha estat present la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà. Dirigint-se als concentrats, el batlle ha dit que, després d'aquests fets, «tocava demanar disculpes públicament i presentar la dimissió». Garrido ha subratllat que sempre ha treballat «amb tota la passió» per la ciutat i ha apuntat que «a nivell polític sempre he actuat amb humilitat i responsabilitat».

D'altra banda, el batlle ha denunciat que la difusió d'aquest vídeo ha estat «una maniobra claríssima i orquestrada» i considera que «aquells que no m'estimen i que no estimaven el projecte, no ho feien ahir, i tampoc ho faran demà».

Garrido ha agraït tot el suport rebut des que va anunciar la seva dimissió i ha assegurat que «gràcies a això em sento fort i acompanyat». De fet, el batlle ha dit que malgrat la seva decisió és ferma, «hi hauria d'haver alguna cosa gran que em fes canviar d'opinió i, això que veig avui és una cosa molt gran». Per això, ha dit que aquest dimarts marxa a Montserrat «a reflexionar» i tornarà divendres «amb una decisió presa».

 

«Un acte com aquest no l'ha de marcar»

Amb crits de «Àlex Garrido, alcalde de Manlleu» i «no estàs sol», mig miler de persones han donat suport al batlle de Manlleu i li han demanat que no plegui. Un dels veïns concentrats, David Collell, ha dit que «tots em rebut amb tristor les imatges, però no deixa de ser un acte en l'àmbit personal i de vacances». «No és agradable, a tots ens ha sabut greu, però ha fet una acció de govern lloable i un acte com aquest no l'ha de marcar i penso que no hauria de dimitir», ha afegit.

També ha anat a la concentració de suport el músic osonenc Pep Poblet, veí de Roda de Ter però fill de Manlleu. «Una persona com ell no es mereix aquest tracte. Vinc a demanar-li que s'ho repensi i a donar suport a la feina que ha fet», ha apuntat Poblet, que considera que «la vida privada va per davant de la feina que fa». També opina el mateix Guillem Riera, que assegura que Garrido és una «bona persona» i «no es mereix el linxament mediàtic que ha rebut».