L'alcalde de Premià de Mar, Miquel Àngel Méndez, en una imatge al seu despatx

L'alcalde de Premià de Mar dimiteix per manca de «motivació i il·lusió»

Miquel Àngel Méndez va arribar a l'alcaldia del municipi el desembre de 2017, en substitució de Miquel Buch

L'alcalde de Premià de Mar, a la comarca del Maresme, Miquel Àngel Méndez (JxCat-PdeCAT), ha anunciat aquest dimecres que renuncia al càrrec per la manca de «motivació i il·lusió» per afrontar el que resta de mandat. Méndez, que va arribar a l'alcaldia el desembre de 2017 substituint Miquel Buch i que va reeditar el càrrec a les municipals del 2019, assegura que marxa en constatar que en una situació política «increïblement complexa» com l'actual, de vegades «els interessos personals i partidistes passen per sobre dels de la ciutadania».

A través d'un vídeo, assegura que va prendre la decisió «fa temps», però que s'ha esperat a formalitzar el pacte de govern amb el PSC i aprovar els pressupostos abans d'anunciar-la. «No vull enganyar ningú, ni a mi mateix, si en aquests moments la força moral que s'ha de tenir per ser alcalde i liderar el projecte del poble no està en els nivells adequats», ha afegit. Méndez formalitzarà la seva renúncia al ple municipal del pròxim 16 de desembre.

Una trajectòria de 13 anys al govern municipal

Miquel Àngel Méndez, que marxa després de 13 anys al govern municipal, 10 com a primer tinent d'alcalde i tres com a alcalde, destaca que va acceptar el càrrec «pensant en la possibilitat de crear, construir i atendre les necessitats dels veïns» i que «en gran part ho ha aconseguit», fins que després de les eleccions «l'equilibri polític» va fer que «tot fos més complicat».

L'encara batlle de Premià de Mar assegura que deixa el consistori en una «impecable situació econòmica», havent eliminat un deute d'11 milions d'euros amb els bancs, amb uns estalvis de més de quatre milions i amb els impostos més baixos de la comarca. «És un escenari favorable perquè el nou alcalde pugui atendre les necessitats de la ciutadania derivades de la pandèmia», ha reblat.

En el seu comunicat, Méndez s'ha mostrat satisfet de la feina feta durant aquests anys, ha agraït la feina als regidors, personal municipal, companys de candidatura i votants, i s'ha posat a disposició del govern per ajudar en el que es cregui convenient.