Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de persones passejant per la plaça de Santa Maria de Puigcerdà, on es veuen terrasses de bar amb les taules separades al fons

L'alcalde de Puigcerdà demana que els barcelonins no vagin a la Cerdanya durant el pont de la Mercè

Albert Piñeira detalla que hi haurà «restriccions, limitacions per a l'hostaleria, els restaurants i els comerços»
Pla general de persones passejant per la plaça de Santa Maria de Puigcerdà, on es veuen terrasses de bar amb les taules separades al fons
L'alcalde de Puigcerdà assegura que els indicadors d'incidència de la Covid-19 no són bons a la comarca. | ACN

L'alcalde de Puigcerdà (Girona), Albert Piñeira, ha demanat aquest dijous als barcelonins que no es traslladin a la comarca de la Cerdanya durant el pont de la Mercè a Barcelona, per l'alt risc de contagi de coronavirus que hi ha a la zona. En una entrevista al programa 'El món a RAC 1', Piñeira ha advertit que els indicadors d'incidència del coronavirus no són bons i que tenir una afluència notable de visitants no ajuda.

En aquest sentit, ha detallat que hi haurà «restriccions, limitacions per a l'hostaleria, els restaurants i els comerços» per evitar la propagació de la Covid-19. És per això, l'alcalde ha demanat minimitzar al màxim els desplaçaments i la mobilitat perquè el risc de rebrot i la taxa de contagis «són molt alts», alhora que també ha aconsellat evitar el contacte social, també per als veïns de la Cerdanya.

Segons les dades de la Conselleria de Salut, Puigcerdà registra una taxa de positius de 272, 66 per cada 10.000 habitants, i acumula 264 positius confirmats sobre una població de 9.258 habitants. A la comarca de la Cerdanya, el risc de rebrot se situa prop dels 2.000 punts, una xifra que a partir de 200 ja es considera molt alt.

L'Hospital de Cerdanya demana «ser prudents»

El director adjunt de l'Hospital de Cerdanya, Xavier Conill, ha demanat «ser prudents» davant l'augment de casos de Covid-19 registrat a la comarca en les darreres setmanes. A més, ha assegurat que aquesta segona onada no té un origen clar i, per tant, ho ha desvinculat tant de la tornada a l'escola com de l'afluència de visitants i segons residents que hi ha hagut a la zona durant l'estiu.

En aquest sentit, ha explicat que el nombre d'ingressos a l'equipament sanitari és inferior al de la primavera i que estan «preparats». De fet, actualment hi ha ingressats cinc pacients positius, mentre que altres dos sospitosos estan en aïllament. Des de l'hospital es continuen restringint les visites als acompanyants, excepte si es tracta de menors o persones vulnerables.

Conill ha explicat que l'augment del percentatge del risc de rebrot fins a arribar al llindar de 2.000 es deu a la detecció de casos de Covid-19 en el cribratge dut a terme recentment a Puigcerdà i al fet que la Cerdanya és una comarca amb poca població. A més, també ha volgut destacar el fet que la incidència del virus en aquesta zona va ser molt menor que en d'altres durant la primera onada de la pandèmia.