Aleix Parisé, de RAC 1, denuncia indignat un abús d'autoritat de la Guàrdia Urbana a Barcelona

Segons publica el periodista esportiu a Twitter, els agents s'han inventat que conduïa amb auriculars a l'orella per multar-lo, i no vol pagar

Aleix Parisé
Aleix Parisé ha despertat a Twitter una allau de denúncies contra abusos d'autoritat de la Guàrdia Urbana de Barcelona   | Twitter | @aleixparise

Indignació màxima d'un locutor de RAC 1, multat «injustament» al mig de Barcelona per la Guàrdia Urbana. Aleix Parisé assegura a Twitter que els agents menteixen i l'han sancionat amb 200 euros per conduir amb uns auriculars a l'orella, que ni tan sols existeixen. Ho atribueix a una invenció de la policia per recaptar diners i ho denuncia a la xarxa per fer-ne difusió i demanar ajuda als usuaris: es nega a pagar la multa.

El periodista esportiu al capdavant del programa 'Primer Toc' de l'emissora, circulava pel carrer Entença a quarts de vuit del vespre, sortint de la feina, quan una patrulla d'agents de paisà, amb un cotxe blanc camuflat, l'obligava a aturar-se per portar, suposadament, auriculars a l'orella mentre conduïa. Però Parisé nega rotundament la infracció: «Em sap greu però s'equivoca. Ni tan sols tinc auriculars sense cables perquè encara no ha donat de si per comprar-los», diu en resposta a l'acusació dels agents.

Però malgrat explicar-los que es confonien i demanar-los que registressin el cotxe i a ell mateix, si volien, mostrant-se molt segur que no trobarien els auriculars, els policies insistien en la multa: «Només un 2% de la gent diu la veritat, l'altre 98% menteix», deien al locutor, fet que va indignar-lo encara més: «Doncs no és el meu cas. No sóc tan imbècil de conduir amb cascos. Si cometo una infracció de trànsit, la reconec i pago la multa. Tinc totes les multes i impostos al dia, sóc un bon ciutadà».

«No la penso pagar»

Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana de BCN

El periodista esportiu assegura que ni tan sols té auriculars al cotxe  | Twitter

 

«Això és un procés recaptador, ens inventem infraccions i anem fotent multes de 200 euros a tota la gent que circula per Barcelona», explica enfurismat. «No vull pagar. No la penso pagar», segueix Parisé amb contundència al vídeo on relata els fets. «Aquests senyors menteixen. Els he demanat que ho demostressin i no els hi ha donat la gana, m'han multat igualment. Indignant», insisteix. No pot amagar la seva impotència per la suposada injustícia que ha comès la Guàrdia Urbana de la ciutat comtal. 

Desperta una allau de denúncies semblants a Twitter

La publicació d'Aleix Parisé, que dirigia a l'Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana citant-los directament, ha generat una forta polèmica entre els usuaris i ha despertat una allau de queixes i comentaris on denuncien abusos d'autoritat per part dels agents urbans molt similars al que relata el periodista. «Són més habituals del que sembla», diuen. «Hi ha veritables professionals de la mentida al cos», assegura un seguidor de Parisé. 

Ell mateix demana als seus seguidors de Twitter que facin difusió del seu cas i, de pas, li diguin què pot fer. La resposta ha estat brutal i molts d'ells asseguren haver patit en pròpia pell «mentides» dels policies. Alguns retreuen també certa «xuleria» d'aquestes autoritats i d'altres li recomanen que s'assessori pel RACC o a la seva asseguradora, tot i recordar-li que, lamentablement, «ho té fotut», perquè és «la seva paraula contra la d'un agent» i poden acabar embargant-li el compte bancari on es generi el deute si no paga la multa.


Comentaris

envia el comentari